Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava koja je trajala godinama

Monstrumu 15 godina zatvora jer je godinama silovao pokćerke

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
14.04.2016.
u 21:00

Horor u kojem su djevojčice živjele trajao je godinama, a zbog grozota koje je djevojčicama radio, neki mediji su ga prozvali i “hrvatskim Fritzlom”.

Muškarac (44) nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora jer je seksualno zlostavljao svoje dvije pokćerke. Horor u kojem su djevojčice živjele trajao je godinama, a zbog grozota koje je djevojčicama radio, neki mediji su ga prozvali i “hrvatskim Fritzlom”. 

Prema  optužnici, osim što ih je prisiljavao na seksualne odnose, 44-godišnjak ih je i tukao te je prijetio da će likvidirati i njih i njihovu braću ako ikome kažu što se događa. Jednu pokćerku počeo je seksualno zlostavljati i prisiljavati na spolne odnose kada joj je bilo samo šest godina, a taj horor trajao je punih 13 godina. Njezinu sestru monstrum je počeo zlostavljati kada je djevojčici bilo 11 godina,  a prijetio joj je da će naći nekog da je ubije te da će je “rasjeckati i ostaviti po cijeloj državi” ako nekome kaže što se događa.

– Nitko od saslušanih svjedoka nije doveo u sumnju optužbe protiv vas. Način na koji su opisivali život s vama bio je zaista potresan. Jer to nije bilo samo seksualno zlostavljanje već je bilo i emocionalno i fizičko ugnjetavanje – kazala je u obrazloženju presude sutkinja Sanja Mazalin.

Policija je za strahote kojima su djevojčice izložene doznala 2014., kada je sve što se događa u toj kući prijavila nepoznata osoba, a kad se sve razotkrilo, o strahotama su progovorili svi; i zlostavljane djevojčice i njihova majka i baka...

Optuženi  je  uhićen  2014.  te je devet mjeseci bio u istražnom zatvoru. Odlukom  Vrhovnog suda pušten je na slobodu, pa je jedno vrijeme sa slobode dolazio na rasprave. No nakon što su ga tijekom suđenja svjedoci teretili, pobjegao je, pa je za njim raspisan Europski uhidbeni nalog te je uhićen u Sisku.

Na kraju je priznao sve što mu se stavlja na teret, što mu je cijenjeno kao olakotno. Olakotnim mu je cijenjena i neosuđivanost te sudjelovanje u Domovinskom ratu.

>> Zavezali ga u autu i tjerali da prizna silovanje prije 27 godina

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
22:04 14.04.2016.

nadam se da ce se ekipa u zatvoru sljedecih 15 god brinuti o njegovoj guzici....

HY
Hygeia
21:23 14.04.2016.

Kakva je to majka kad zna i dopusta da se to njenoj djeci radi,i nju bi trebali osuditi.Izgleda da i baba ne funkcionira kad je to znala i nije prijavila.Samo si mozete zamisliti sta je taj onda u ratu radio.Bolesnosno da bolesnije nemoze biti.

SO
SoloHan
22:08 14.04.2016.

Koji ste vi kretenoidi dajte ga braniteljima da mu oni olakšaju okolnosti, evo ja se dragovoljno javljam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije