Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveti Dujam

Mon. Ivas: Obnašatelji vlasti zaboravljaju služiti narodu i istini

Sveti Duje
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
07.05.2014.
u 12:27

Za blagdan Svetog Duje u Splitu, prema podacima turističke zajednice boravi 5000 gostiju.

- Na žalost i u našoj domovini stojimo pred zabrinjavajućim činjenicama: da je i u nas domaćega kruha sve manje, da zemlja sve više zarasta u korov, da je radnik ponižena i ušutkana klasa. Da se žrtve, branitelji, njihove supruge, djeca, toliki mučeni i silovani, sve više besramno zanemaruju, obespravljuju, bivaju posramljeni, izloženi progonima i ruglu. Da su učitelji obescijenjeni. Školama kao da nije cilj odgoj nego preodgoj djece i mladih i nasilno uvođenje i nametanje hrvatskom narodu i kulturi stranih i pogubnih svjetonazora, i to su protiv većine roditelja i učitelja. Obitelj, brak, očinstvo i majčinstvo, prolazi kroz duboku krizu izazvanu agresivnim nastojanjima da se razgrade. Odlaze nam liječnici, stručnjaci, cijele obitelji… Odlaze mladi. Kolijevke se prazne a grobovi množe – rekao je u svojoj propovijedi šibenski biskup Ante Ivas na svečanoj misi povodom Dana svetog Dujma u Splitu.

- Obnašatelji vlasti sve više zaboravljaju služiti narodu u istini i pravednosti. Postaju bešćutni. Lako i brzo zaboravljaju da birači nisu nikome dali božansku, faraonsku, robovlasničku, fašističku, komunističku ili neku takvu sličnu vlast. Da se ne može govoriti o pravednom društvu bez ljubavi i Istine – poručio je Ivas Splićanima i njihovim gostima među kojima je bio i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup pozvao je svetog Dujma da nas učini zauzetima u promicanju obiteljskih vrjednota.

-Probudi u nama odgovornost za Tvoj i naš Split i za našu domovinu Hrvatsku! - rekao je Barišić.

Za blagdan Svetog Duje u Splitu, prema podacima turističke zajednice boravi 5000 gostiju.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

>> Na vrhu svetog Duje razvio milu trobojnicu, 25. godinu zaredom

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
12:44 07.05.2014.

Vlast, izgleda, služi sama sebi i svojoj "istini"!

DE
Dejan1000
12:53 07.05.2014.

Od ove vlasti jedino je tragiciniji narod koji ju je izabrao.

AF
alfred.ferari
11:26 07.05.2015.

U hrvatskoj svaki dan obilježavamo po nekI događaj ili vjerskog ili političkog ili braniteljskog karaktera.Kada bi vlada prisustvovala svim ti svečanostima onda ništa drugo i nebi radila.To je posao predsjednice koja se voli slikavat pogotovo kad su izbori na pragu a njezina stranka treba reklamu svoje Kolinde.Što se tiče popova bilo bi im pametnije da se bave onim za što i postoje a politiku i predizbornu promidžbu ostave političarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije