Naslovnica Vijesti Svijet

Momir Bulatović: 'Milošević i Tuđman nisu dijelili BiH na salveti'

Za Franju Tuđmana Bulatović je rekao da je bio opsjednut prošlošću kao i da je imao 27 savjetnika iz povijesti
16. veljače 2012. u 20:24 171 komentara 1206 prikaza
'Momir Bulatovic, Prime Minister of federal parliament and faithful follower of President Slodoban Milosevic casts his vote for parliamentary and local polls in a school of Podgorica 31 May. The vote
Foto: 'JOEL ROBINE'

Ponosan sam na obavljeni posao i svoju političku ulogu u Crnoj Gori i Saveznoj Republici Jugoslaviji u proteklih 20-ak godina, rekao je Momir Bulatović, nekadašnji premijer SRJ i predsjednik Crne Gore u intervjuu za beogradski dnevni list Press. Bulatović je rekao da su za raspad bivše SFRJ najveći krivci Njemačka i Vatikan te da mu je svojevremeno nuđeno da postane regionalni politički lider, ali da zauzvrat okrene leđa Slobodanu Miloševiću, na što nije pristao.

– Meni je u SAD-u nuđeno da budem Milo Đukanović, ali cijena koju bih pri tome morao platiti bila je da budem protiv Srbije. Izjavom da je Milošević bio diktator vi postajete apsolutno cijenjen regionalni lider. Tu cijenu ja nisam mogao platiti, platio ju je Đukanović, ali nakon ovog vremena koje je prošlo mislim da sam ja bolje trgovao – rekao je Bulatović. Za Miloševića kaže da je dominirao u pregovorima te da je vjerovao da neće biti izručen Haag, ali i da je cijelo vrijeme suđenja bio uvjeren da će pobijediti tužiteljstvo. Navodno je imao i dokument s potpisima Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice koji su mu to jamčili.

Za prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana rekao je da bio opsjednut prošlošću te da je imao 27 savjetnika iz povijesti. Dodao je da je Tuđman sebe vidio kao plod tisućgodišnjeg nastojanja da se stvori samostalna i suverena Republika Hrvatska te da s njim nije bilo moguće postići bilo kakvu suglasnost o nečemu što je svakodnevni život.

Kao čovjek koji je bio upućen u mnoga pitanja iz toga doba demantirao je priče po kojima su Milošević i Tuđman BiH dijelili na salveti u Karađorđevu.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Auuu...koji naslov....čeka se Mesićev komentar u stilu:\"ja sam samo otvarao usta\" >;-)))

 • brle brkić:

  Sram ih bilo djelili su oni to debelo čak su djelili i bračne krevete.

 • hrjona:

  umjesto da odgovara u hagu on i dalje prosipa sofizam i nada se da ce zasjesti u kumovu(milo dukanovic) stolicu i tako zadovoljiti svoje bolesne ambicije