Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hodočašće

Molitveni doprinos obljetnici Bljeska

vojska
Duško Mirković/PIXSELL
30.04.2010.
u 14:41

Tradicionalno 6. hodočašće vojske i policije počelo je svečanim mimohodom kroz Kutjevo do župne crkve gdje je misno slavlje predvodio mr. Josip Krpeljević, župnik u Kuzmici.

KUTJEVO – U organizaciji Vojne kapelanije sv. Ivana Krstitelja danas je održano hodočašće vojske iz požeškog Središta za obuku i doktrinu logistike te Policijske uprave požeško-slavonske u proštenište Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevo.

Tradicionalno 6. hodočašće vojske i policije počelo je svečanim mimohodom kroz Kutjevo do župne crkve gdje je misno slavlje predvodio mr. Josip Krpeljević, župnik u Kuzmici.
 
- Ovim hodočašćem i molitvom pridružujemo se proslavi obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak. Ujedno želimo moliti za sve one koji su kroz cijeli Domovinski rat, osobito kroz ove slavne akcije, među kojima je i Bljesak, učinili da mi danas živimo u slobodi i imamo našu dragu domovinu Hrvatsku. Pridružujemo se molitvi za sve one koji su dali svoje živote te ujedno zahvaljujemo Bogu i za sve žrtve koje ste vi učinili kao sudionici Domovinskog rata – poručio je Željko Volarić, vojni kapelan Vojne kapelanije svetog Ivana Krstitelja.

Ante Bajić, zapovjednik Intervente policije, pozdravio je nazočne ispred Policijske uprave požeško–slavonske podsjećajući ovom prigodom kako su mnogi od njih u Domovinski rat krenuli s vjerom u Boga i krunicom oko vrata prema ostvarenju stoljetnog sna.

- Ni tada, u najtežim trenucima nismo gubili nadu već smo osnaženi vjerom hrabro kročili naprijed u bitke koje su nas čekale za stvaranje domovine. Bio je to težak put s kojeg se mnogi nisu vratili. Oni su dali najvrednije što se može dati, svoje živote. Molimo da ih dragi Bog nagradi za njihovu nesebičnost i požrtvovnost, a nama neka bude zalog za naše teške i odgovorne zadaće - istaknuo je zapovjednik Bajić dok je pukovnik Antun Mikić, pozdravljajući ispred Središta za obuku i doktrinu logistike, kazao kako se ovim hodočašćem pridružuju stoljetnoj tradiciji hrvatskog hodočašćenja nebeskoj zaštitnici.

Predvoditelj slavlja Krepeljević podsjetio je kako se na današnji dan spominjemo i hrvatskih velikana i rodoljuba Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana koji su smaknuti u Bečkom Novom Mestu 1671. godine. U molitvu je uključio i nedavno tragično preminulog vojnog biskupa u Poljskoj.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije