Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kapelica

Molitve za sve malobrojnije cvetlinske obitelji

kapela (1)
privatni arhiv
19.10.2011.
u 09:54

Misnom slavlju nazočilo je tristotinjak vjernika iz cijeloga cvetlinskoga kraja i Slovenije

– Žive li doista današnje kršćanske obitelji kao pravi kršćani? U današnjim vremenima, kad je obitelj u krizi, kad ima toliko rastava, bračne nevjere i obiteljskog nasilja, svjedočimo da današnjim obiteljima nedostaju prave vrijednosti, onakve kakve su nazaretskoj Svetoj obitelji bile svetinja. A to su ljubav, dobrota, vjernost, poslušnost, opraštanje. Vrijednosti kao što su poštovanje i prihvaćanje, spremnost na žrtvu i odricanje u korist drugoga te zajednička i osobna molitva mogu suvremenom obiteljskom i bračnom životu dati snagu i čvrst temelj.

   To je, među ostalim, u svojoj propovijedi na velikom misnom slavlju, na kojemu je ujedno i blagoslovio novosagrađenu kapelu Sv. obitelji u Cvetlinu, brojnim okupljenim vjernicima poručio mons. Josip Koprek, povjerenik za obitelj u Varaždinskoj biskupiji. Povezujući događaj blagoslova kapele posvećene Svetoj obitelji sa suvremenim položajem obitelji u današnjem društvu, mons. Koprek istaknuo je da bismo – želimo li se doista smatrati i zvati pravim kršćanima i kršćanskim obiteljima – svojim primjerom trebali biti uzor drugima.

Ove riječi dirnule su gotovo 300 vjernika cijeloga cvetlinskoga kraja i Slovenije, koji su se okupili na blagoslovu zdanja što ga je svojoj rodnoj sredini darovao Ivan Glavica. Mještanin, koji živi i radi u Ljubljani, lijepu je kapelicu podigao po zagovoru. Zajedno s mons. Koprekom misu je vodio i domaći župnik vlč. Ivan Hruško.

 Misno slavlje svojom su pjesmom uljepšale Vesele Cvetlinčanke i žene iz Udruge za očuvanje narodnih običaja. Nakon mise zasvirali su i mladi tamburaši iz Višnjice, a svoj doprinos slavlju dali su i članovi Prve kubure iz Višnjice. Sve okupljene počastio je domaćin Ivan Glavic, pa je pučko veselje uz pjesmu potrajalo tijekom cijelog poslijepodneva.

Svojom plemenitom gestom Glavica je u trajnu baštinu Cvetlinu ostavio prelijepo zdanje, nadajući se da će se ovdašnji vjernici često uza nj zaustavljati i uputiti pokoju molitvu za sve cvetlinske obitelji, kojih je iz godinu u godinu sve manje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije