Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čamcima prešli Savu

Moldavski dvojac uhićen zbog krijumčarenja 18 migranata

Ilustracija
Dino Stanin/PIXSELL
01.12.2023.
u 16:08

Policijski službenici su privremeno oduzeli kombi te će protiv 31-godišnjaka i 24-godišnjaka podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu

Kaznene prijave zaradila su dvojica Moldavaca koji su do željenih destinacija na Zapadu pokušali ilegalno prevesti skupinu migranata afroazijskog podrijetla. Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici Policijske postaje Okučani su u četvrtak, 30. studenog u jutarnjim satima na autocesti A3 u sklopu redovitih aktivnosti na sprječavanju nezakonitih ulazaka u Hrvatsku kontrolirali kombi vozilo rumunjskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Moldavije.

U kombiju se nalazilo 18 migranata koji su nezakonito u gumenim čamcima preko hladne i nabujale Save, riskirajući život, ušli u Hrvatsku. Policija je uhitila 31-godišnjeg vozača zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Istoga dana u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir uhitili su i 24-godišnjeg državljanina Moldavije, kojeg dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela.

VEZANI ČLANCI:

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 31-godišnjak iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio strane državljane, koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također je utvrđena sumnja da je 24-godišnjak iz koristoljublja sudjelovao u počinjenju kaznenog djela tako što je služio kao prethodnica, s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora – navodi se u policijskom priopćenju.

Policijski službenici su privremeno oduzeli kombi vozilo te će protiv 31-godišnjaka i 24-godišnjaka podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

VIDEO Sortirnica Hrvatske pošte i ove godine ruši rekorde, dnevno prime do 100 tisuća paketa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije