Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

MOL: Premijer nije predao dokumente tajne službe, već običnu analizu

'15.10.2013. Tiszaujvaros, Madjarska - Madjarski premijer Viktor Orban i predsjednik Uprave MOL-a Zsoltan Hernadi, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, otvorili su novi pogon butadiena u tvorn
Boris Ščitar
02.04.2014.
u 20:00

Tijekom procesa u slučaju Podravka, MOL je djelovao u dobroj vjeri i transparentno, navode iz kompanije.

Tajne službe nisu imale ništa s izvješćem o Podravci i MOL-u koje je bivši mađarski premijer Gordon Bajnai dostavio hrvatskoj kolegici Jadranki Kosor u Zagrebu 2010., odgovorili su iz MOL-a na informacije kako je to izvješće istražiteljima poslužilo za dokazivanje da je čelni čovjek MOL-a Zsolt Hernadi dobro znao što radi kada je Sanaderu, kako ga se tereti, dao mito da bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom.

- Tijekom procesa u slučaju Podravka, MOL je djelovao u dobroj vjeri i transparentno. Optužbe u medijima su poprilično stare, potpuno neutemeljene i u suprotnosti sa stvarnim događajima. Bez ulaženja u detalje, činjenice su sljedeće: prije službenog sastanka s tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor, i u vrijeme kada su hrvatski mediji počeli izvještavati o slučaju Podravka, tadašnji premijer Bajnai zatražio je od MOL-a sažetak o slučaju Podravka: Obrazloženje i uključenost mađarskih kompanija u slučaj. Kako ova tema ipak nije raspravljana na navedenom sastanku, Bajnai je odlučio izvješće predati Kosor kako bi je, u dobroj vjeri i transparentno, informirao. Suprotno špekulacijama nekih medija, tajne službe nisu imale ništa s navedenim izvješćem koje je pripremio MOL, a nosilo je oznaku strogo povjerljivo, a što je u skladu s uobičajenom poslovnom praksom - kažu iz MOL-a.

Dodaju kako je sva dokumentacija o slučaju Podravka prikupljena i predana hrvatskim institucijama od strane mađarske Državne agencije za nadzor financija, a prema Wikileaksu, (portalu koji objavljuje diplomatske depeše), DORH je bio “vrlo impresioniran” sveobuhvatnošću i analizama dokumentacije, što može biti razlog zatvaranja “slučaja”.

– U istom tjednu u kojem Vrhovni sud razmatra slučaj Sanader, ne iznenađuje kako je ova stara priča potaknuta još jednom, i to, povrh svega s pogrešnim zaokretom – dodaju iz MOL-a.

>>Mađarski premijer Jadranki Kosor dao povjerljive podatke o Ini

>>Dokumenti bili ključni za rasvjetljavanje afere Spice

Komentara 4

CV
cvor276
09:10 03.04.2014.

Nije Sanader bio sam kada je MOL-u prepustio upravljačka prava. Zar su Polančec, Kosorica i mnogi iz tadašnjeg nadzornog odbora ine potpuno amnestirani od krivice? Za takove ugovore je potreban tim ljudi i gdje je zakon da je lopov ii onaj koji drži lojtru?

MX
MXLCLGTG
22:15 02.04.2014.

A Jadranka sada nemoze reci da su Madjarski izvjestaji u redu.

FL
feliks.lorenz.33
08:55 03.04.2014.

Još jedan dokaz kako je MOL u svom interesu manipulirao sa INOM.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije