Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera spice

MOL Podravki pomogao da se riješi kredita Merrill Lyncha

\'24.02.2011.Zagreb, Hrvatska -  Zupanijski sud, trg Nikole Subica Zrinskog 5. Nastavlja se sudjenje za Mali maestro, dolazak svjedoka Damira Polanceca. Photo: Marko Prpic/PIXSELL\'
Marko Prpić/Pixsell
14.03.2012.
u 17:35

Na suđenju oko malverzacija dionicama Podravke na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočili direktori MOL-a

Joszef Molnar i Andras Huszar, dvojica MOL-ovih direktora, svjedočili su u srijedu na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu osmorici optuženih u aferi Spice zbog malverzacija dionicama Podravke. Ispričali su kako su Podravci, odnosno Fimi Ami, pomogli da se riješi kredita investicijske banke Merrill Lynch. Molnar je danas prvi izvršni direktor MOL-a i član nadzornog odbora Ine, a u inkriminirano vrijeme bio je zamjenik financijskog direktora MOL-grupe.

– Kolege su pripremili ugovore, predložili upravi da ga prihvati i to se i dogodilo – rekao je Molnar koji je potpisao ugovor u ime MOL-a. Dodao je da je Podravka bila dio transakcije jer su njezine dionice bile jedno od jamstava za vraćanje kredita. Uz dionice Podravke, za kredit OTP-a Fimi Ami jamčio je i MOL praktički cijelim iznosom, a kredit se mogao podmiriti i dionicama Ine. Dodao je da se uoči dolaska u Hrvatsku raspitao što je s tim depozitom i saznao je da je vraćen.

Andras Huszar bio je na čelu MOL-ove riznice, a danas je izvršni direktor Ine za financije. Pred sudskim vijećem rekao je da njegov odjel nije radio na kreditu, već je to odjel za strategiju. Huszar je također jedan od potpisnika ugovora o MOL-ovu jamstvu depozitom kod OTP-banke.

Komentara 4

Avatar pupoljak
pupoljak
18:02 14.03.2012.

Nije tu bilo pljačke, ne. Pa ove dvije kompanije, naftna i prehrambena, su usko, naj uže povezane, tak da jedna bez druge nebi mogle nikako poslovati. Eto, Rumeni je to fino riješio.

LO
lovorko
18:55 14.03.2012.

Bilo kako bilo - meni tu nešto nije jasno... Ili mi je baš sve jasno!... Pa ovaj članak je potpuno različit od mnogih koje je ista novinarka napisala! Na primjer: 1. Kako su oni mogli te dionice ukrasti, ako jee samo Podravka mogla donijeti konačnu odluku o sudbini dionica? 2. Drugo: pa po ovome ipak dionice INE nisu bile jamstvo za kredit nego dionice Podravke! Kako god bilo - jamstvo nije kazneno djelo.

PI
Pikador
22:06 14.03.2012.

Pupoljak ************************* Moj pupoljak takO je ružno čitati kad se nekog mrzi zbog predrasuda i predhodne medijske hajke,pa se čovjeka vrijeđa i naziva Rumenim. Sa druge strane zavidim takvima kojima je sve jasno i mogu isključiti mozak, i uživati ui u muci sposobnijih od njih samih. Usput tvoja ironija je i plitka, jer nema firme koja nije u vezi sa INA-om ili HEP-om, a da ne kažemo da su svi povezani bankama i interesima. Meni je već sada jasno, da se radi o montiranom procesu ne samo Polančecu već i Sanaderu. Povjest će dati konačan sud i želim ti da poživiš Pupoljče još bar 10 god. Pa ćeš se SAM osvjedočiti. Ja se već danas sramim politički programiranog sudstva u RH jer stvari su svima već prozirne jasne koliko se nepošteno sudi pod glavnim motom da LOPOVI URLAJU: HVATAJTE LOPOVA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije