Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak

Mol odgađa ulaganje u rafineriju u Rijeci i gasi onu u Sisku. A što na to imaju reći Most i HDZ?

ivan vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.12.2015.
u 12:04

Bacio je rukavicu u lice poltičkim konkurentima koji cijelo vrijeme pozivaju na konsenzus

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak optužio je Mol kako koristi situaciju u Hrvatskoj dok nemamo novu vladu jer želi donijeti odluke koje štete hrvatskim nacionalnim interesima. Potvrdio je da su dobili prijedlog odgode ulaganja u rafineriju u Rijeci.

Vrdoljak kaže kako je njegov stav potpuno jasan i da Hrvatska mora zadržati svoje rafinerijske kapacitete te da investicija u riječku rafineriju ne smije doći u pitanje. Rekao je i da su sa kolegama iz Mađarske morali usuglasiti odgovor o sudbini rafinerije Sisak.

– Oni moraju poštivati preuzeti obveze iz 2003. Ne mogu nas Mađari pretvoriti u koloniju – rekao je Vrdoljak, a zatim bacio rukavicu u lice poltičkim konkurentima koji cijelo vrijeme pozivaju na konsenzus.

Vrdoljak je rekao i da bi želio čuti kakav je stav Mosta i HDZ-a oko investicija u riječku rafineriju i sudbinu one u Sisku. Napomenuo je da je tijekom pregovora s Mostom on upravo ta pitanja postavio predstavnicima Mosta, ali da mu oni na njih nisu odgovorili.    

>> Odobreno državno jamstvo za kredit HAC-a od 200 milijuna eura

Komentara 25

DU
Deleted user
12:21 10.12.2015.

Opet ovaj nesretno slučajni ministar ima riječ,što si ti napravio od kada su nam tebe nametnuli za ministra gospodarstva? Da nije bilo Čačićve nesreće nitko za tebe ne bi znao danas:

DU
Deleted user
12:27 10.12.2015.

Daj ti nama radije pričaj što još planiraš prodat Rusima? Pa nisu Mađari glupani ko Hrvati, vide tko je na vlasti u RH.

KA
kamatar
12:38 10.12.2015.

Tu nema pomoći. Inu je prodao HDZ i Sanader na marendi, između predjela i glavnog jela. Sve su snimile kamere. MOL je dobio INU, a hadezeovci lovu i amneziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije