Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Moja zemlja: Varaždinsko kiselo zelje nema konkurencije u Europi

moja zemlja
VL
PR
Autor
PR članak
08.06.2012.
u 14:28

U ponedjeljak 11. lipnja na kioske stiže novi, četvrti broj Moje zemlje, mjesečnika o poljoprivredi Večernjeg lista na čak 92 stranice

U novom broju donosimo priču o varaždinskom kiselom zelju, jednom od simbola grada na sjeverozapadu Hrvatske. Sve veće količine za izvoz pokazuju da su kupci u Europi prepoznali ovaj proizvod. Samo za Moju zemlju otkrivamo planove proizvođača.

Kao i u ostalim granama stočarstva, tako u uzgoju koza i ovaca bolje prolaze oni koji imaju veća stada. Naravno, u Hrvatskoj je i dalje dominantan kult mladog mesa i uzgajivači mogu solidno živjeti. Ipak, primjetno je povećanje proizvodnje vrlo zdravog kozjeg mlijeka.

Moja zemlja razgovarala je s Vesnom Mijat, možda i jedinom osobom u Hrvatskoj koja se bavi pet-sittingom, ali za stoku. Njena, te iskustva obitelji koja koristi njene usluge donosimo na kioske u ponedjeljak 11. lipnja.
Ljudi iz raznih pobuda završe u poljoprivredi. Poznata križevačka obitelj Zidarić, poznata po biznisu s pneumaticima te poliesterom i gradnjom brodova, prije nekoliko mjeseci ušla je slučajno u posao s uzgojem teladi. Krenuvši s malim brojem grla, dogurali su do 800 i sada je njihova roba u nekoliko trgovačkih centara i zagrebačkih restorana.

U novom broju Moje zemlje donosimo priču o učitelju matematike koji je napisao priručnik o uzgoju svinja pomoću matematike, pripremama za svjetsko prvenstvo orača u Biogradu na Moru, uzgajivačima lavande i maslina iz Istre te mnogo drugih priča i savjeta za ratare, stočare, voćare i hobiste.

Sve to na 92 stranice za 19,99 kuna od ponedjeljka 11. lipnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?