Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvojenost

"Moja obitelj je moja jer se brinem za nju i ona je naša zaštita"

'zagorje - 17. 05. 2010.,Vinipotok, Hrvatska - Na proslavi Dana obitelji u Lobor-gradu korisnici ustanove izveli su kratak program'
'Sabina Sviben/VLM'
18.05.2010.
u 18:05

Korisnici doma svoje su misli o obitelji zapisali i podijelili s prisutnima ističući koliko ima znače posjete članova obitelji

Dom za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad tradicionalno je obilježio Međunarodni dan obitelji. Na proslavi i druženju okupili su se korisnici ustanove, članovi njihovih obitelji i djelatnici. Program je počeo svetom misom koju je predvodio loborski župnik vlč. Ivan Mikec, koji je istaknuo da u ustanovi koju svakog tjedna posjećuje i gdje služi misu primjećuje ljubav i požrtvovnost korisnika i djelatnika koji daruju dio sebe, ne zbog plaće već zbog ljudskosti.

Korisnici doma bili su ganuti i sretni zbog posjeta njihovih obitelji i s veseljem su izveli kratak kulturno-umjetnički program, u kojem su se predstavili svirači i pjevački zbor doma, a nastupio je i dječji zbor zlatarske župe. Na informatičkim radionicama koje se održavaju u Lobor-gradu korisnici su s voditeljicom Tamarom Herceg za ovu priliku pripremili i prezentaciju svojih razmišljanja o obitelji i njezinoj važnosti. "Od obitelji nema važnijeg u životu", "Moja obitelj je moja jer se brinem za nju", "Obitelj je naša zaštita kad god imamo problema" – samo su neke misli koje su korisnici zapisali i podijelili s prisutnima, ističući koliko im znače ovi posjeti te izražavajući želju da im njihovi najbliži dođu u posjet, pišu i telefonski ih kontaktiraju što češće.

Da se što više i češće sjete svojih koji su u ustanovi smješteni, njihove obitelji pozvao je i ravnatelj Lobor-grada Dubravko Žerjavić. U Domu za psihički bolesne odrasle osobe Lobor-grad smješteno je 340 korisnika, a u kućama za samostalno stanovanje smješteno je njih 17, u četiri samostalne stambene jedinice, dvije kuće u lokalnoj zajednici, izvan ustanove, i dvije u krugu doma Lobor-grad. Integracijom korisnika u lokalnu zajednicu želi se postići veća kvaliteta života korisnika i suživota u društvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije