Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVALA ISTINU OD OBITELJI

'Moja je nesretna majka grubo prevarena, od posljedica je teško oboljela i umrla'

novac
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
02.10.2018.
u 09:25

Marijana Ceranić smatra da policija godinu dana nije napravila ništa te se obratila državnom odvjetništvu gdje su joj rekli da postupak traje.

Tek nakon što joj je umrla majka, Marijana Ceranić pronašla je fascikl u kojem je pronašla pisma, izvatke iz banke i policijski zapisnik.

– Moja je nesretna majka prevarena na tako grub način da je od posljedica teško oboljela i umrla bez adekvatne medicinske zaštite – kazala je Ceranić za Novi list.

Ceranić je rekla i kako je sama smrt njene majke bila šokantna. Tijekom telefonskih razgovora shvatila je da joj je majka loše te je rekla sestri da iz Rijeke otiđe do Delnica i provjeri ju. Tamo ju je zatekla vidno iscrpljenu s jakim kašljem. Mlada liječnica koja je došla s Hitnom pomoći dijagnosticirala je bronhitis, a njen doktor šokirano je pitao tko je postavio tu dijagnozu.

– Hitno je odvoze u Rijeku i dijagnosticiraju upalu pluća, pri čemu desna strana pluća uopće ne radi! Dan kasnije u četvrtak zatajili su joj bubrezi i srce je sve slabije radilo pa je u petak na aparatima, a u subotu je, u trenutku kad je moja sestra došla do nje, umrla! – ispričala je Ceranić.

Ubrzo nakon toga uslijedio je novi šok kada je shvatila da je njena majka bila žrtva prijevare, no nije htjela da to itko dozna. U listopadu 2016. godine nazvala ju je žena koja se predstavila kao Irma. Tvrdila je da radi za banku i da treba provjeriti novčanice jer su se navodno pojavile krivotvorene. Ubrzo je prevarantica došla do 37 tisuća kuna i 1600 eura koje je žena pripremila.

Marijana Ceranić smatra da policija godinu dana nije napravila ništa te se obratila državnom odvjetništvu gdje su joj rekli da postupak traje. 

– Dakle, policija navodno provodi daljnje mjere i radnje, ali mi još nikakvih rezultata nemamo, a nije bilo čak ni isprike delničke Hitne pomoći za pogrešnu dijagnozu koja je možda moju mamu stajala života – rekla je Ceranić za Novi list.

 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:07 02.10.2018.

oznati križevački bankar i kontroverzni biznismen Goran Delić (54) optužen je za prijevaru u gospodarskom poslovanju kojom je 39 osoba koje su ulagale u njegovu braniteljsku financijsku zadrugu oštetio za čak 9,2 milijuna kuna. A taj i dalje sece slobodno. Jedini nacin za satisfakciju je dati organizaciji za utjerivanja duga da utjera dug na svoj nacin uz provoziju 80% ulozenog.

CH
CharlesBukowski
12:16 02.10.2018.

koliko glup moras biti da nakon objavljenih stotina clanaka sa istom prevarom das sve novce sta imas potpuno nepoznatoj osobi..

MX
Mister X
09:40 02.10.2018.

Marijana Ceranić smatra da policija godinu dana nije napravila ništa te se obratila državnom odvjetništvu gdje su joj rekli da postupak traje . I gle naivnjaka i bedaka . Kome je dala novac kako se zove legitimirana osoba ? Nema ništa što nije riješeno do sada zaboravi i ne se sramoti se . Nasljednik bi sada tu lovu . Da uhvate neku -nekoga šta mogu jer majke nema ni identifikacije ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije