Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja

Moj otac Kim nije želio imenovati nasljednika, ali morao je to učiniti

Kim Jong-Nam
AFP/PIXSELL
28.01.2011.
u 14:14

Stariji diktatorov sin Kim Jong-Nam, koji živi u inozemstvu, zaželio je da njegov polubrat Jong-Un poboljša život Sjevernokorejaca

U rijetkom intervjuu objavljenom u Tokyo Shimbumu, sin sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-Nam, koji živi u inozemstvu, zaželio je da njegov polubrat Jong-Un poboljša život Sjevernokorejaca.

U intervjuu ističe da se njegov otac Kim Jong-Il usprotivio nasljednom prijenosu vlasti, ali imenovao je mlađeg sina nasljednikom kako bi osigurao stabilnost režima

– Čak ni kineski predsjednik Mao Zedong nije imao nasljednika – podsjetio je 39-godišnji poslovni čovjek u intervjuu.
– To ne odgovara socijalizmu i moj je otac protiv, ali razumijem da je to odlučeno radi stabiliziranja zemlje – kazao je on.

Kim Jong-Il, koji je prije dvije godine doživio moždani udar, naslijedio je svojeg oca Kim-Il-Sunga, koji je umro 1994. godine.

Ključne riječi

Komentara 23

IR
irani
10:12 29.01.2011.

Korekcije - netko ovdje i laze i dusevno je nezdrav :) ....

CA
CaptainAmerica
16:59 29.01.2011.

sorry one more thing....i dok je Amerika daleko od utopijske zemlje ipak obicni narod tu zivi daleko bolje nego u Venecueli, Kubi, Sjevernoj Koreji, Kini, na Balkanu, i 95 %drugih svijetskih zemalja...sada sam gotov, necu te vise gnjavit

UK
Ugo Kajvez
02:13 29.01.2011.

28.01.2011. u 19:44h Stockholm . Pozdrav dvorsko ludo !, ... jesi danas popio tableta protiv paranoje ? ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije