Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO MINISTAR

Djeca u Egiptu neće smjeti nositi hidžab u školu

hidžab
Foto: Ton Koene/DPA/PIXSELL
16.08.2015.
u 13:43

Djevojke prema islamu ne trebaju nositi hidžab dok ne uđu u pubertet, rekao je ministar

Egipatski ministar obrazovanja Moheb Al-Refaei rekao je da djeca neće smjeti nositi hidžab u školu, objavio je portal Egyptian Streets.

Tijekom televizijskog intervjua Al-Refaei je rekao da djevojke, prema islamu, ne trebaju nositi hidžab dok ne uđu u pubertet. Međutim, nije rekao kada će ova zabrana stupiti na snagu ni hoće li biti primijenjena na sve razrede i privatne škole.

Nedavno je izbila kontroverza nakon što je otkriveno da neki restorani, klubovi, plaže i bazeni zabranjuju ulaz ženama s hidžabom. Ministarstvo turizma reagiralo je izvijestivši da će takvi restorani i turistički objekti biti zatvoreni.

>> 'Kad sam odjenula hidžab, odahnula sam. Nitko me više nije promatrao kao seksualni objekt'

Komentara 10

HR
Hrvatskalatinica
18:52 16.08.2015.

sisi je i protiv BOGA,cim je protiv marame na glavi za djevojke...marama nije nikakav simbol vjere, ona je simbol pokrica,gdje zene i djevojke dok su mlade ili jos nisu stare da nemaju vise misli i zelje za ....koje su vec dostigle umornu starost

HR
Hrvatskalatinica
19:06 16.08.2015.

sta je sloboda ?!..sloboda je ciniti ono sto zelis i volis,......."ne sloboda je ciniti onu potrebnu stvar bez toga da se bojis ljudi koji te osudjuju bez pravde......pitanje glasi za vas koji niste vjernici "dali je sloboda biti homosexualac ii lezbijka, ja znam da ce neki reci zbog protivljenja i inata da je to sloboda.....dragi citaoci vidite kako su bas ti koji BOZJE uputstvo zabranjuju a djavolju nepravdu zele da prosire.......dragi citaoci vjernkinje nose hidzab , a grijovi pocinju od malih grijehova pa rastu ,sve do velikih grijehova

HR
Hrvatskalatinica
18:49 16.08.2015.

a krst, mogu...pitam se na kojoj ce visi da objese sisija pred narodom, jer kao sto znamo hidzab nose i casne sestre, kaludjerice,i monakinje u katalickom kao i pravoslavnom ortodox crkvama, cak je marama na glavi nosena i nosi see i od najuglednijim zapadnim obiteljima, napprimjer u europi su hidzan i pokriveno tjelo u crnini bilo u najvecim i najugledijim obiteljima i carevi i kraljevi u europi su imali zene pokrivene, i ako zelite da vidite kako se u Becu austriji nosila ta nosnja pokrivenih zena skroz pa i lice dacu vam taj video

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije