Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reforme
Povratak na članak

Moguće prijave u više srednjih škola, nema selidbe zbog ocjena...

Jovanović želi da što prije počne obavezni jednogodišnji predškolski program, a zdravstveni i građanski odgoj koji su digli buru u javnosti u program će biti ugrađeni najprije iduće godine

Komentari 18

VE
velikazmija
13:58 26.04.2012.

imali smo --ime i prezime sad mi šalju prezime ime još juli august i tu smo

VL
ME
meduza191
13:06 26.04.2012.

Ovo s izmišljanjem nekih novih gimnazija, podsjeća me jako na nekadašnju Šuvarovu reformu školstva. Tad je bio aktualan vic, koji je išao, otprilike, ovako: \"Šuvar dobio Nobelovu nagradu za kemiju, jer je od školstva napravio dreka\". Povijest se ponavlja.

VL
LP
Lone Pilgrim
13:36 26.04.2012.

Čak i komunisti poput mene misle da ove \"komuniste\" treba što prije sa dnevnog reda skinut.... ili im platit jedan skupni godišnji na Sejšelima; prva prava kvalitetna investicija u \'Rvackoj.

VL
MA
Maroje2312
13:37 26.04.2012.

Jadan onaj kome ovaj ministar. Kako stvari idu opet će biti hit: Po šumama i gorama...

VL
VA
Valerija007
13:37 26.04.2012.

Nije moguće da će znanstveni novaci preuzeti sveučilišne katedre i obrazovanje studenata, a profesore će otjerati u mirovinu. Koliko znam, redovni profesor (i to samo ta kategorija) može raditi poslije 65 samo ako se prijavi na natječaj i ako se na natječaj ne javi netko tko ima uvjete iste uvjete. Kaj ćemo znanstvene novake odmah prevesti u redovne profesore?

VL
TO
točkica1
13:43 26.04.2012.

Ako uvaži prijedlog gospođe Vokić da djeca u osnovnu školu idu moraju ići u svojoj četvrti, nek razmisli i o tome da kao obavezan predmet uvede jezik nacionalnih manjina. Naime, neka djeca nacionalnih manjina u osnovnoj školi ne znaju hrvatski, pa neka onda naša djeca nauče njihov jezik (a i učitelji) da bi se lakše sporazumijevali.

VL
VE
velikazmija
13:53 26.04.2012.

što mu to znači građanski odgoj jeli to možda društveni odgoj vratiti nas još niže nego smo bili --jeli to cij ovog srbina koji kaze hrvatima stanite pred ogledalo i pljunite i sad vas ovaj bojševik na cenzuri kazni štori kazni što pišete što je srbin rekao ja sam sad ugrožen od njih kako to riješiti --

VL
VE
velikazmija
13:57 26.04.2012.

točkice pa učimo jezik nacionalne srpske manjine što treba još i istoriju koju nam tadić obeća sa našim presjednikom bit će i to polako --a onda ponovno sve izpoćetka i nije li to nazadak od četri godine --

VL
JA
jamama
14:13 26.04.2012.

kao majka školske djece imam nekoliko primjedbi : - g. ministre da li ste baš sigurni da se sva djeca mogu upisati elektronskim putem ? - zašto dijete ne bi moglo promijeniti školu - moje dijete je bilo maltretirano od strane učitelja 2 i pol godine - stalo je kada sam se zaprijetila prosvjetnom inspekcijom ( žalosno ali istinito ) - zdravstveni i građanski odgoj - a tko će to predavati ? mislim da je to sve hrpa nebuloza. nije g. jovanović u pravom ministarstvo. trebali su za njega isto kao i za milanku osnovati posebno ministarstvo pa neka onda on bude samo ministar sporta, a prosvjetu i znanost dati nekome tko je puno više upućeniji i sve probleme. ah da g. ministre samo nemojte opet štampati nove knjige jer i ovako jako teško nabavljamo udžbenike svake godine - hvala !!!!!!!!!!!

VL
NA
najme
14:52 26.04.2012.

Ministre, terba staviti kamere u razrede te uvesti i roditeljima uvjet da moraju završiti fakultete i pohađati o svom trošku stručna usavršavanja subotom i praznicima da mogu postati i biti roditelji. Kamere su prijeko potrebne da pokažu na terenu tkoo zapravo koga maltretira na nastavi, a onda i nama dati pravo da podignemo tužbu i pošaljemo socijalni rad roditelju koji polupismen i poluobrazovan verbalno i fizički prijeti profesoru jer pretpostavljam da se tako ponaša i prema djetetu te zato ono ni nije sposobno naučiti osnovne stvari. Gablec nam i dalje ne morate platiti, navikli smo mi na dijetu i na odlazak na posao biciklima. Ipak trebaju kondukteri imati bolje plaće od nas. Ako to ne može, predlažem da ukinete profesorko zanimanje te uvedete školske animatore koji će samo paziti djecu u školi, a administrator će im odmah na početku godine \'\'štancati\'\' svjedodžbe i po prilici šačici problematičnih roditelja odnijeti doma na kućni prak da se jadni ne pretrgnu dolaskom u školu.

VL
NA
najme
15:02 26.04.2012.

Bez ikakve ironije predlažem da se zbilja uvede mogućnost ozbiljnijih zakonskih sankcija za agresivne roditelje (kojih ipak ima u manjini) što uistinu nisu kompetentni ni za roditeljstvo, a kamoli za prosvjetarsku struku (za koju se nisu ni školovali, nit imajuu jedan sat iskustva rada), ili da se pak školskom pedagogu s roditeljskim iskustvom dopusti da podučava takve roditelje kako ispravno odgajati i kako se ponašati u javnom okruženju.

VL
OB
-obrisani-
15:32 26.04.2012.

Ministre Bajakovo i istocno tamo ti je majka cilirica i Lenjin tamo filozofiraj i uci djecu A hrvatsku djecu ostavi na miru jer mogao bih postati maskota!

VL
VE
velikazmija
16:14 26.04.2012.

najme ministar je doktor tako vele i misliš li ti da je za naobrazbu koju su mmu dali kulturno uzdignut sirovina ne postaje sama proizvod već u ovom slučaju obiteljski odgoj on bi trebao prevalifikaciju odgoja --ciju odgoja --

VL
VE
velikazmija
16:22 26.04.2012.

birali ste bojševike igrajte deco žikino kolo žiko će vas nagraditi -- birali ste i čudite se sad što ste izabrali pa ne sramotite se bar izdržite i birajte opet --

VL
Avatar dsonjic
dsonjic
16:28 26.04.2012.

Taman kad misliš da ga nema, evo ga opet iskoči iz nekog šumarka.

VL
Avatar dsonjic
dsonjic
17:25 26.04.2012.

Bitno je da on pali po svima, od Mamića, hrvatskoj jezika, nastavnog programa, do akademika.

VL
PR
promatram
22:02 26.04.2012.

Ako je vrtić obavezan to znači da će biti bsplatan?

VL
PR
promatram
22:05 26.04.2012.

Ajde neka počne s ravnateljima. Kako to u XV gimnaziji u Zagrebu gospođa Javor je još ravnatelj a blizu je sedamdesete? Sve divno i krasno na papiru, papir i ekran sve gutaju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.