Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštar pad cijena
Povratak na članak

Pale cijene nafte, u idućoj godini gorivo bi moglo biti jeftinije

Uslijed kolapsa američkih banaka i straha od recesije te pada potražnje za naftom, njene su cijene pale za više od 10 posto. Na pad su utjecala i povećanje ključnih kamatnih stopa kojima središnje banka nastoje oslabiti potrošnju i usporiti rast gospodarstva. Pad cijena ukazuje na krhko stanje tržišta, a zemlje koje naftu proizvode imaju u planu do kraja godine smanjivati proizvodnju

Komentari 2

DU
Deleted user
10:28 20.03.2023.

Ako opet krene ozbiljna kriza, nafta bi opet mogla u negativne vrijednosti. Zeleni će poludjeti, to će opet napraviti "zelenu" energiju apsolutno neisplativom... Ako pogledate gdje smo sada, ako idete na put električnim automobilom, em će vam put trajati drastično duže, em će vas koštati više. Kada cijena goriva podne ispod 10 kn, ta razlika će biti još puno veća, makar vlada ponovo povećavala trošarine.

VL
Avatar kreky_87
kreky_87
11:21 20.03.2023.

Slažem se. Ova priča sa elektro vozilima je tako šuplja da ne može biti šupljija. Od same izrade tih baterija (dječji rad po rudnicima kobalta u Africi), pa do zbrinjavanja starih baterija, pa sve do toga da će se električnana mreža biti preopterećena ukoliko bi svi prešli na električna vozila. A najveći paradoks su i učinili sami zeleni u Njemačkoj: gase atomske reaktore pod svaku silu, a zato opet puštaju elektrane na ugljen ponovo u pogon. Suludo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.