Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustavna kriza
Povratak na članak

Mogu li ustavni suci pobijediti ustaše i partizane?

Ustavni sud trebao bi imati 13 sudaca, a u lipnju će ostati na samo njih šest zbog isteka mandata, uključujući i bez predsjednika.

Komentari 3

Avatar abakus
abakus
11:10 17.02.2016.

Bilo bi najlogičnije promijeniti Ustav i vratiti odredbu po kojoj se Ustavni suci imenuju saborskom većinom, a ne 2/3 većinom saborskih zastupnika. Kako je i za promjenu Ustava nužna 2/3 većina koju nema šanse da dobijemo za ovakvu promjenu Ustava (zašto bi netko glasovao za ovakvu izmjenu Ustava ako nije spreman glasovati za predloženog ustavnog suca), jedino rješenje je raspisivanje referenduma, s obzirom na činjenicu da je odluka koja se donese na referendumu ona koja izravno ulazi u Ustav. Prema tome, da bismo izbjegli ustavnu krizu, treba postaviti ref. pitanje jesu li građani za takvu i takvu promjenu Ustava kojom bi se ustavne suce imenovalo saborskom većinom. To je jedini način koji vidim za izbjegavanje ustavne krize.

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
11:11 17.02.2016.

moze li hrvatska pobjediti memorandum 2 ako njega u hrvatskoj provodi sdp i sdp-ove udruge?

VL
BA
bakulušić
17:58 17.02.2016.

Ako Milanović ostane na čelu SDP-a, ustavni suci neće biti izabrani jer Milanoviću odgovara svaka kriza i krizna situacija. Uostalom, obećao je - pakao! A pakao se ne može stvarati u normalnim okolnostima nego u kriznim. I sve to nema veze sa ustašama i partizanima. To povjesničari mogu odraditi u tišini, politika im mora otvoriti vrata. A ključevi su na dobrom mjestu kod stručne osobe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.