Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pas i gume

Moglo je i bez policije, sada uz nove gume moram platiti i kaznu

'02.12.2010. Slani Potok, Gornja Stubica - Stjepan Ivic Putak ima psa Dzonija koji je optuzen da je izgrizao automobilske gume dvjema zenama. Photo: Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
02.12.2010.
u 14:44

Đoni, pas Stjepana Putaka Ivića, okrivljen je da je probušio tri gume na dva automobila, jednu na autu u vožnji, a dvije na parkiranom automobilu

Gornjostubičko idilično naselje Slani Potok, čiju je idilu ovih dana dodatno uljepšao snježni pokrivač, iznenadila je vijest iz crne kronike o psu koji je probušio tri gume na dva automobila. Prema informaciji koju je prenijelo više medija, selom je lutao pas bez nadzora te najprije zubima probušio gumu na automobilu kojim je upravljala 26-godišnja vozačica, a onda je izgrizao i dvije prednje gume na automobilu parkiranom u dvorištu.

Psi uglavnom u boksu

– Moji psi, a imam tri čistokrvna ovčara, uglavnom su u boksu. Pustimo ih kada smo kod kuće, ali svi dobro znaju da su psi vrlo mirni, da nisu agresivni, čak rijetko i laju. Imamo četvero djece, često k njima dolaze djeca iz susjedstva, tako da ih zna biti puno dvorište, i nikada nije bilo problema – kaže vlasnik pasa Stjepan Putak Ivić. U njegove riječi uvjerila se i Večernjakova ekipa. Iako smo se u dvorištu pojavili prvi put, psi nisu lajali, već su veselo skakutali, a fotoreporter se malo i poigrao s jednim. Naravno, to ne znači da pas doista nije izgrizao gume, iako vlasnik tvrdi da nitko nije vidio da je to bio baš jedan od njegovih pasa.

Zna samo za jedan auto

– Ja uopće ne znam da se radilo o dva auta. Shvatio sam da je bio jedan automobil, a dvije gospođe. Mi smo taj dan imali kolinje, dvorište je bilo puno ljudi. K meni u dvorište došla je neka gospođa i rekla da joj je pas probušio gumu i pitala me bismo li joj mogli pomoći zamijeniti je. Kako ja imam problema s nogom, otišao je to napraviti prijatelj – prepričava događaj Putak Ivić. No, kaže, ubrzo je primio telefonski poziv da se ispraznila i druga guma, a na kraju je eto ispalo da je probušena i treća guma, na drugom vozilu. Ono što je najvažnije, Putak Ivić tvrdi kako nitko nije vidio da je to učinio njegov pas.

– Gospođa je rekla kako joj je neka žena iz susjedstva rekla da je to napravio moj pas, iako još neki susjedi imaju pse, no ja ih imam više, pa valjda zato. Ja to ne osporavam, no postavljam pitanje je li trebala sva ta procedura s policijom. Sada osim novih guma moram platiti i kaznu od 200 kuna – kaže Putak Ivić. Do gospođe kojoj je uništena jedna guma, i to dok je upravljala automobilom, nismo uspjeli doći, a druga, kojoj su dvije gume pregrizene na parkiranom automobilu, odbila je dati izjavu za novine.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar _Hedon_
_Hedon_
23:38 11.12.2010.

Možda je gospođa sama sebi iz obijesti pogrizla gume? Imala je stare čelave, sad ima glanc nove...

HT
hund-titan
15:19 03.12.2010.

zasto toliko izgovora?Neko bi mozda sumljao da njemacki ovcar ne moze sa zubima pregristi gumu i ako inace uopste nije agresivan.Da je moj ovcar pregriznou gumu na TERETNJAKU nikada ne bi vjerovao,da nisam sam doziveo. Ali inace dobro skolovan i agresivan samo ´na komandu´

MM
mmarti35
19:43 03.12.2010.

ja bi platil gumu da mogu videti kak ju je pes pregriznul... mislim da su se gospođe ludih gljiva najele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije