Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH Tvrtki Galko iz Malog Bukovca brojna priznanja

Modne torbice za dame s obale Bednje

09.02.2009.
u 15:50

Kvalitetnim se proizvodom može uspjeti i u teškoj branši kao što je kožna industrija - potvrđuje to tvrtka Galko iz Malog Bukovca, koja u posljednje vrijeme ubire brojna prestižna priznanja i širi se na tržište bivše Jugoslavije te Europske unije. Galko proizvodi poslovne torbe i modne torbice te poslovne darove (novčanici, remenje...), i to sve od prave kože.

Ključne su dizajnerice
- Započeo sam tvrtku s dvoje ljudi prije 16 godina. Danas imamo sedamdeset zaposlenih i kompletnu proizvodnju, od ideje i dizajna, preko konstrukcije do krajnjeg proizvoda – kaže direktor i vlasnik Božidar Ledinko, koji dolazi iz obućarske obitelji, a stečeno znanje i iskustvo znao je unovčiti.

U idili seoskog pejzaža u Malom Bukovcu, uz rječicu Bednju, Galko proizvodi robu na 14.000 četvornih metara. Krajem prošle godine otvorili su i predstavništvo u Zagrebu, u kojem su izloženi njihovi proizvodi, jer su u glavnom gradu predstavništva većine tvrtki i državne institucije koja su najveći kupci poslovnih darova. Riječ je o investiciji od pet milijuna kuna!

Godišnje na tržište izbace jednu poslovnu kolekciju i dvije kolekcije modnih torbi i dodataka (proljeće-ljeto i jesen-zima). A čitav proizvodni proces počinje u glavama triju dizajnerica – Katice Čukec, Karle Golub i Martine Bogovčan. - Pratimo modne događaje, sajmove, internet, moramo biti u toku, no osmišljavamo svoj brand, želimo biti drukčiji. U jednom trenutku zamislim si torbicu i počnem razmišljati o njoj, tražiti materijale i crtati to na papiru – kaže Katica Čukec, koja je do pred tri godine bila jedina dizajnerica, a sada se “upotpunjuje” s dvije kolegice. Nakon što osmisle proizvod, njihovu ideju uobličuju trojica konstruktora - modelara.

Proizvode Galka prodaju brojni butici, a planiraju započeti i vlastitu maloprodaju.

Sad treba opstati
- No, prvo treba vidjeti kako će se razvijati situacija i pričekati kraj krize. Kriza nam je počela u studenom prošle godine. Naš su core business poslovni darovi, koji su uoči blagdana naprasno ukinuti. Pitanje je što će biti ove godine. Maksimalno ćemo se orijentirati na izvoz - rekao je direktor Ledinko i dodao da se nadaju zadržati sve radnike.

Galko je u posljednje tri godine imao godišnji rast prometa od 30 posto, zbog čega su nominirani među Gazele. Sad treba opstati, kaže Ledinko, a nada je da će opet imati rast prometa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije