Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Mobilno šaltersko vozilo - način uštede vremena i novca

mobilno šaltersko vozilo
Foto: Branimir Bradarić
1/5
27.03.2014.
u 13:48

Vozilo mogu koristiti svi građani iako je ono prije svega namijenjeno ljudima koji su teško pokretni ili žive na većim udaljenostima od policijskih postaja

Od jutros pa u narednih nekoliko dana mobilno šaltersko vozilo MUP-a biti će na usluzi građanima Vukovarsko – srijemske županije. Prema ranije određenom rasporedu rada vozilo je jutros prvo bilo stacionirano u vukovarskom prigradsko naselju Sotin, a onda i na Trpinjskoj cesti. U narednim danima obići će još i Tompojevce, Gunju, Drenovce, Lovas i Nuštar.

– Vozilo mogu koristiti svi građani iako je ono prije svega namijenjeno ljudima koji su teško pokretni ili žive na većim udaljenostima od policijskih postaja gdje mogu obaviti željene poslove. Oni mogu u ovome vozilu obaviti sve potrebne radnje, ispuniti potrebne dokumente, fotografirati se pa čak i izvršiti gotovinske uplate za potrebne dokumente. Na njima je samo da nekoliko dana kasnije odu do postaje i tamo podignu svoje sada već gotove dokumente. Mislim da će im sve to mnogo olakšati ali i uštedjeti novce i vrijeme, rekla je voditeljica Službe za upravne i inspekcijske poslove PU Vukovarsko – srijemske Mandica Mendeš. Dodala je kako se u vozilu mogu predati dokumenti za ishođenje osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola, registracije vozila kao i prijave boravišta i prebivališta.

Vukovarka Irena Nikolić jedna je od građanki koja se odlučila raspitati o uslugama koje mobilno vozilo nudi.

– Ovo je stvarno dobra stvar i sada kada sve vidim žao mi je što sam već predala dokumente za novu osobnu. Uštedjela bi i novac za autobusne karte ali i vrijeme za čekanje u redu u postaji. Vozilo super izgleda, a i osoblje je iznimno ljubazno, rekla je Nikolić.

Mobilno šaltersko vozilo MUP-a na području Vukovarsko – srijemske županije je do 2. travnja kada će biti predano PU Brodsko – posavske županije. Hoće li narednih mjeseci vozilo ponovno dolaziti u najistočniju hrvatsku županiju ovisi o potrebama ali i interesu građana.

>> Objavljen raspored rada mobilnog šalterskog vozila

Komentara 1

MM
mala.mimoza.5
16:20 27.03.2014.

kada će mobilno šaltersko vozilo prijeko u srbiju da gospoda nemora nidolaziti po dokumente i novac u mrsku im zemlju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije