Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mobbing ne može biti izgovor za nerad

hrv-kolinda-txt.jpg
import
14.12.2006.
u 21:05

Svaki navod o mobbingu u Ministarstvu vanjskih poslova shvaćam ozbiljno i spremna sam ga istražiti. No, mobbing ne može biti izgovor za povredu službene dužnosti, nerad, nemar i nebrigu. Takvo ponašanje neću tolerirati – izjavila je za Večernjak ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanje je li nad bračnim parom Gašpar generalni konzul u Los Angelesu, gdje su bili na službi, provodio mobbing.

Bilo je govora
Ministrica je rekla da je mobbing ozbiljna stvar te da treba ozbiljno shvatiti svaki navod o potencijalnom zlostavljanju na radnom mjestu, ali da u ovom slučaju o tome nema govora. Najavila je za siječanj iduće godine seminar o mobbingu za djelatnike MVPEI-a.Državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje MVPEI-a Željko Kuprešak tvrdi da je od 12OO ljudi zaposlenih u Ministarstvu samo u dva slučaja bilo govora o mobbingu. Postupili smo prema Zakonu i nikoga nismo zlostavljali, nastavlja. Marko Gašpar vraćen je na mjesto s kojeg je otišao u Los Angeles, kao i njegova supruga. Sada su na bolovanju, a 10. srpnja 2006. pokrenut je potupak pred Službeničkim sudom.

Konfliktan par
Svi zaposlenici u konzulatu u Los Angelesu tvrde da su Gašparovi bili konfliktni i neradnici te da su čak dva mjeseca živjeli u hotelu, iako na to imaju pravo najviše mjesec dana, dok su tražili stan za koji je najamnina bila 3395 dolara. Stan konzulice savjetnice bio je jeftiniji 645 dolara, a konzula savjetnika čak 1800 dolara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije