Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostao bez bubrega

Mladog vratara vršnjak umalo ubio koljenom

vratar (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
10.04.2013.
u 07:40

U Rijeci su mladom golmanu rekli da ima slomljeno rebro, ali nisu ga poslali u bolnicu

Mladi vratar brodske Marsonije Marko Gavrić cijeli će život pamtiti zamalo kobnu petnaestu minutu susreta Prve HNL za kadete s Rijekom na Kantridi. Prilikom jednog ubacivanja iz kuta na šesnaestogodišnjaka je neoprezno startao njegov vršnjak iz Rijeke udarivši ga koljenom u bubrege.

Bubreg se rasprsnuo

Marko je osjetio bol, ali hrabro je izdržao na vratima do kraja utakmice. Ubrzo se, međutim, pokazalo da ozljeda nije bezazlena. Završio je na operacijskom stolu gdje mu je odstranjen jedan bubreg, a liječnici su čak kazali da je pravo čudo što je uopće ostao živ.

– Osjetio sam udarac i srušio se na pod. Nisam mogao disati. Odmah su me dignuli, ali i dalje nisam mogao duboko disati jer me je jako boljelo. Kako nismo imali pričuvnog vratara, morao sam ostati na golu do kraja – kaže Marko.

Po završetku utakmice Marko se normalno otuširao, nakon čega ga je pregledao liječnik Rijeke i dao mu tabletu protiv bolova. Međutim, ta mu je tableta, kaže, još više odmogla. Počeo je povraćati, bio je sav izgubljen i nije mu jasno kako je uopće uspio preživjeti višesatno putovanje autobusom. Po dolasku u Brod 30 minuta poslije ponoći odmah su ga odvezli na Hitnu pomoć, a potom i u bolnicu gdje je oko četiri sata ujutro operiran. Prije toga, na snimanju, srušio se i pao u nesvijest. Kada su ga otvorili, liječnici su vidjeli da mu se bubreg od siline udarca naprosto rasprsnuo. Imao je jako krvarenje i bojali su se da će mu, osim bubrega, morati izvaditi i slezenu koja je srećom ostala čitava.

– Operacija je protekla u redu, pacijent se probudio i dobro se oporavlja. S Odjela za intenzivno liječenje prebacili smo ga na Odjel za urologiju, ali zbog mogućih komplikacija još je pod nadzorom. U bolnici će ostati još najmanje desetak dana do vađenja šavova, a ako bude bilo potrebe, zadržat ćemo ga i na laboratorijskim i kliničkim pretragama – rekao je dr. Krešo Karlović, spec. urolog. Markov tata Stipo Gavrić, i sam dugogodišnji vratar, pita se zašto liječnici u Rijeci nisu odmah odvezli njegova sina u bolnicu.

Propao mu dječački san

– Umjesto da ga hospitaliziraju, oni su samo konstatirali da je Marku puknulo rebro i pustili ga kući. U onakvom stanju on mogao umrijeti u autobusu. Sreća što je mlad i zdrav, samo zbog toga je sve to izdržao – kaže Stipo.

Sam Marko ne razmišlja više o svojim dječačkim snovima da jednog dana brani u Hajduku. Samo želi što prije otići kući i zahvaliti svojim prijateljima na podršci. A ona stiže sa svih strana – zvali su ga iz Marsonije, Rijeke, ŽNS-a, navijačke skupine Legije, na Facebooku je primio 90 zahtjeva za prijateljstvo, 50 poruka, 150 obavijesti...

– Igrač koji me udario odmah mi se ispričao. Javit ću mu se telefonom ili na Facebooku – rekao je hrabri vratar.

>> Klasnić: Zbog bubrega sam poput ovisnika o drogi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije