Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi media

Mladineo kupio stan od 300.000 eura, a još 70.000 ukrali mu lopovi

\'15.02.2008., Ksaver, Zagreb - Vinko Mladineo, direktor Fonda za zastitu okolisa i energetsku ucinkovitost.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Ivanka Toma, Marko Špoljar
03.12.2010.
u 07:45

Novi luksuzan stan još nije upisao u zemljišnim knjigama, ali nije prodao ni onaj u Ulici grada Vukovara, iz kojeg mu je netko odnio sef pun gotovine

Oko 6 milijuna kuna koje su preko Fimi medije izvučene iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moglo bi biti tek početak istrage protiv dojučerašnjeg direktora Fonda Vinka Mladinea.

Način života te svote novca kojima je Mladineo raspolagao daju povoda da se temeljito pročešlja njegova imovina, ali i svaki račun koji je prošao kroz Fond te svi poslovi koje je Fond sklapao pod Mladineovim vodstvom.

Ušteda od plaće?

Nevjerojatno je, naime, da je Mladineo od plaće uštedio 300.000 eura koliko je prošle godine platio stan u novoj četverokatnici u Ulici Medveščak u Zagrebu, na jednoj od najelitnijih adresa u gradu. Riječ je o ekskluzivnoj zgradi sa samo devet stanova od kojih ni jedan nije manji od stotinjak kvadrata. Zgrada u kojoj je Mladineo savio novi dom ima ventilirajuću fasadu, stolariju i obloge od ariša. U stanove su ugrađeni hrastovi parketi, keramičke pločice A-klase, rolete s elektropodizačima, video portafoni s funkcijom videonadzora, kuhinje, kupaonice i zatvorene terase imaju podno grijanje, a tu je i niz drugih luksuznih detalja. Mladineo je prošle godine kupio taj stan, ali još nije upisao vlasništvo u zemljišnim knjigama niti je prodao stan u kojemu je do tada s prijašnjom obitelji živio u Ulici grada Vukovara. Prošla godina 68-godišnjem Mladineu u financijama je bila vrlo dinamična. Očito čvrsto uvjeren da ga nitko neće pitati za podrijetlo novca, Mladineo je policiji sam prijavio da raspolaže golemom gotovinom. Lani mu je, naime, bilo provaljeno u stan u Ulici grada Vukovara. Pozvao je policiju i prijavio da su mu provalnici odnijeli sef u kojemu je imao oko 500.000 kuna gotovine u različitim valutama. Načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin rekao nam je da policija još traga za provalnikom u Mladineov stan, no druge detalje nije želio otkrivati.

– Na tome slučaju radimo vrlo intenzivno – zaključio je Buterin.

Sanacije odlagališta

Inkriminirajuće informacije o Mladineovoj susretljivosti prema bivšem rizničaru HDZ-a i šefu Carine Mladenu Barišiću, koji je preko svoje prijateljice Nevenke Jurak i njene tvrtke Fimi medije izvlačio novac i iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uvod su u opsežnu istragu. Tužitelji USKOK-a sigurno će provjeravati kako su se provodile sanacije pojedinih odlagališta kao što su Obrovac, Salonit i druga, a sigurno će se provjeriti i poslovanje s plastičnom ambalažom.

Komentara 171

CA
Capolo
11:46 03.12.2010.

Vorosmart upravo to, samo se potvrđuje konstatcija iz mog prijašnjeg komentara. Plajčka članova SDPa nije kazneno djelo već humanitarni rad za stranku. Zato predlažem Linića za humanitarca ne samo ove godine već desetljeća.

SV
SvetaKravaLinić
12:12 03.12.2010.

Capolo - Hvala na kandidaturi, tu ću nagradu posvetiti Milanoviću.

LU
lux020
08:35 03.12.2010.

Iz pouzdanih izvora znam da mu je novac za ovaj novi stan posudio isti onaj čovjek koji je i Stipi Mesiću posudio za njegov stan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije