Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticaji

Mladima za pokretanje posla na selu 50.000 eura

krava, poljoprivreda, seljaci
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
06.10.2015.
u 16:45

Gospodarstvo za koju mladi poljoprivrednici traže potporu treba pripadati ekonomskoj veličini od 8000 do 49.999 eura

Mladi poljoprivrednici od jučer se mogu javiti na natječaj za dobivanje potpore za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, mehanizacije, opremanje objekata, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta... kojega do 23. prosinca u sklopu mjere 6.1. za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima iz programa ruralnog razvoja provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi. Za potporu se mogu prijaviti stariji od 18, a mlađi od 40 godina, koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine.

Uvjet je i da su prvi put postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, ali ne dulje od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu. Poljoprivredno gospodarstvo za koje se traži potpora u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu treba pripadati ekonomskoj veličini od 8000 do 49.999 eura. Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti i dodjeljuje se u obliku bespovratnih financijskih sredstava.

Iz Agencije napominju kako podnositelji zahtijeva moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, s obzirom da se zahtjev za potporu podnosi u elektroničkom obliku putem AGRONET-a.

Komentara 43

LE
lenger
18:15 06.10.2015.

A zasto se to odnosi na mlade od 40 god? Prva rijec koja mi pada na pamet je diskriminacija.

KV
kvadriceps
18:21 06.10.2015.

Niste u pravu svi koji sumnjate u ponuđeno. Naši prijatelji uzeli su poticaje od 15000 EUR-a. Uložili u aroniju, dobili eko certifikat. Proizvali su oko 3000 litara 100% ekološkog soka i beru novac. Eto ih po sajmovima uzduž cijele Hrvatske.ske. Ja ću svoj OPG prebaciti na sina i uložiti u borovnice ( imam nasad malina i aronija ) . Ima u tome budućnosti, nemogu svi raditi na teret proračuna. Usput da napomenem: 3000 litara soka od aronije x 90 kn. Izračunajte kolika je Vaša godišnja plaća, a koliko će ovi ljudi zaraditi.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
18:27 06.10.2015.

jelse moraju u partiju upisat dabi dobili poticaje ili nemoraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije