Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladima za pokretanje posla na selu 50.000 eura

Gospodarstvo za koju mladi poljoprivrednici traže potporu treba pripadati ekonomskoj veličini od 8000 do 49.999 eura
06. listopada 2015. u 16:45 43 komentara 9904 prikaza
krava, poljoprivreda, seljaci
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Mladi poljoprivrednici od jučer se mogu javiti na natječaj za dobivanje potpore za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, mehanizacije, opremanje objekata, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta... kojega do 23. prosinca u sklopu mjere 6.1. za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima iz programa ruralnog razvoja provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi. Za potporu se mogu prijaviti stariji od 18, a mlađi od 40 godina, koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine.

Uvjet je i da su prvi put postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, ali ne dulje od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu. Poljoprivredno gospodarstvo za koje se traži potpora u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu treba pripadati ekonomskoj veličini od 8000 do 49.999 eura. Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti i dodjeljuje se u obliku bespovratnih financijskih sredstava.

Iz Agencije napominju kako podnositelji zahtijeva moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, s obzirom da se zahtjev za potporu podnosi u elektroničkom obliku putem AGRONET-a.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • lenger:

  A zasto se to odnosi na mlade od 40 god? Prva rijec koja mi pada na pamet je diskriminacija.

 • kvadriceps:

  Niste u pravu svi koji sumnjate u ponuđeno. Naši prijatelji uzeli su poticaje od 15000 EUR-a. Uložili u aroniju, dobili eko certifikat. Proizvali su oko 3000 litara 100% ekološkog soka i beru novac. Eto ih po sajmovima uzduž cijele Hrvatske. ... prikaži još!ske. Ja ću svoj OPG prebaciti na sina i uložiti u borovnice ( imam nasad malina i aronija ) . Ima u tome budućnosti, nemogu svi raditi na teret proračuna. Usput da napomenem: 3000 litara soka od aronije x 90 kn. Izračunajte kolika je Vaša godišnja plaća, a koliko će ovi ljudi zaraditi.

 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  jelse moraju u partiju upisat dabi dobili poticaje ili nemoraju?