Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladima za pokretanje posla na selu 50.000 eura

Gospodarstvo za koju mladi poljoprivrednici traže potporu treba pripadati ekonomskoj veličini od 8000 do 49.999 eura
06. listopada 2015. u 16:45 43 komentara 9939 prikaza
krava, poljoprivreda, seljaci
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Mladi poljoprivrednici od jučer se mogu javiti na natječaj za dobivanje potpore za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, mehanizacije, opremanje objekata, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta... kojega do 23. prosinca u sklopu mjere 6.1. za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima iz programa ruralnog razvoja provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi. Za potporu se mogu prijaviti stariji od 18, a mlađi od 40 godina, koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine.

Uvjet je i da su prvi put postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, ali ne dulje od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu. Poljoprivredno gospodarstvo za koje se traži potpora u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu treba pripadati ekonomskoj veličini od 8000 do 49.999 eura. Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti i dodjeljuje se u obliku bespovratnih financijskih sredstava.

Iz Agencije napominju kako podnositelji zahtijeva moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, s obzirom da se zahtjev za potporu podnosi u elektroničkom obliku putem AGRONET-a.

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • lenger:

  A zasto se to odnosi na mlade od 40 god? Prva rijec koja mi pada na pamet je diskriminacija.

 • kvadriceps:

  Niste u pravu svi koji sumnjate u ponuđeno. Naši prijatelji uzeli su poticaje od 15000 EUR-a. Uložili u aroniju, dobili eko certifikat. Proizvali su oko 3000 litara 100% ekološkog soka i beru novac. Eto ih po sajmovima uzduž cijele Hrvatske. ... prikaži još!ske. Ja ću svoj OPG prebaciti na sina i uložiti u borovnice ( imam nasad malina i aronija ) . Ima u tome budućnosti, nemogu svi raditi na teret proračuna. Usput da napomenem: 3000 litara soka od aronije x 90 kn. Izračunajte kolika je Vaša godišnja plaća, a koliko će ovi ljudi zaraditi.

 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  jelse moraju u partiju upisat dabi dobili poticaje ili nemoraju?