Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djevojke kritično

Mladiću koji je pokosio tri učenice istražni zatvor od mjesec dana

deni župan
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
27.04.2013.
u 12:19

Mladić je bio neispavan, potresen, a policijski službenici pridržavali su ga ispod ruku dok je hodao prema zgradi.

Dvadesetogodišnjem Deniju Županu iz Slavonskog Broda koji je u četvrtak oko 19 sati izazvao tešku prometnu nesreću nedaleko od Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, pri čemu su tri djevojke teško ozlijeđene, sudac županijskog istražnog suda odredio je jednomjesečni pritvor.

– Državno odvjetništvo provelo je hitne dokazne radnje, ispitan je mlađi punoljetnik i predložili smo određivanje istražnog zatvora. To smo zatražili zbog mogućeg utjecaja na svjedoke očevice, kao i zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela – ustvrdila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Ljiljana Validžić netom prije početka rasprave. U trenutku dok je Župan policijskim vozilom dovezen u Županijski sud, bilo je očito kako proživljava vrlo teške trenutke. Mladić je bio neispavan, potresen, a policijski službenici pridržavali su ga ispod ruku dok je hodao prema zgradi. Istražni sudac udovoljio je zahtjevu Državnog odvjetništva.

– Jednomjesečni pritvor određen je zbog utjecaja na svjedoke, ali i zbog mogućeg ponavljanja djela. Protiv Župana su već prije bile podnesene prekršajne prijave zbog prekršaja u prometu – čulo se prilikom obrazloženja odluke o istražnom zatvoru. Istraga o događaju još je u tijeku, no Brođani vjeruju kako je uzrok nesreće brza, neprilagođena vožnja, ali i loše stanje kolnika na toj cesti.

– Upravo pokraj mjesta nesreće nalazi se i nekoliko rupa na kolniku. Možda je automobil naletio na jednu od njih, što ga je zanijelo na drugu stranu ceste. I meni je ponekad znalo zabaciti automobil na tom mjestu, iako nisam vozio više od tridesetak kilometara na sat.

Vjerujem da bi svaki vozač izgubio kontrolu nad vozilom kada bi pri većoj brzini naletio na takvu rupu – kaže jedan od Brođana među kojima je stravična prometna nesreća još uvijek središnja tema razgovora.

I dok se istražni proces odvija svojim tijekom, stanje triju stradalih petnaestogodišnjih djevojaka i dalje je vrlo teško. Još su u životnoj opasnosti. Prema informacijama iz slavonskobrodske Opće bolnice, nad njima se svakodnevno obavljaju operativni zahvati kako bi se njihovo stanje stabiliziralo, no ozljede su iznimno teške i bilo kakav ishod zasad je nemoguće prognozirati.

– Dvije ozlijeđene djevojke povremeno dolaze k svijesti i njihovo je stanje nešto bolje, no kod treće djevojke stanje je izuzetno teško. Borimo se za njihove živote – ustvrdila je dr. Jasminka Kopić, voditeljica odjela za anesteziju i reanimaciju slavonskobrodske bolnice, na kojemu liječnici pokušavaju spasiti živote djevojaka.

>>'Kad djeci date snažan auto, opasan je kao strojnica'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije