Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatan izgovor

Mladiću dala 400.000 kuna da ne kaže ocu da puši travu

joint
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
06.03.2015.
u 20:19

Roman V. istražiteljima je rekao da je samo htio riješiti svoje stambeno pitanje

– Samo sam htio riješiti svoje stambeno pitanje – rekao je Roman V. (19) istražiteljima prije nego što je doveden pred suca istrage zbog optužbi da je od 14-godišnje djevojčice iznudio 400.000 kuna. Cijela priča počela je bezazlenim druženjem maloljetnice i dvojice mladića njezinih godina.

I prijatelji se priključili

Druženjima se uskoro priključio i Roman V. No, u želji za eksperimentiranjem svi su zajedno uskoro počeli konzumirati marihuanu. Ubrzo nakon toga Roman V. počeo je shvaćati da je njegova nova poznanica iz bogate obitelji. U toj činjenici on nakratko pronalazi izlaz iz loše financijske situacije.

Odluči zaprijetiti djevojčici kako će njezinim roditeljima otkriti da puši “travu” ako mu na idući sastanak ne donese nekoliko tisuća eura. Ucijenjena je maloljetnica, u strahu da će njezini roditelji doznati da se drogira, poslušala naredbu Romana V. i iz sefa svojega oca uzela novac. Prvu ratu kojom je kupila šutnju iznuđivača donijela je još u prosincu 2014., a cijela je tortura potrajala do kraja veljače ove godine. Budući da Roman V. nije odustao od plana, žrtva iznude iduća je dva mjeseca bila prisiljena donositi mu novac.

Situacija je postajala sve gora i gora. Djevojčicu počinju ucjenjivati i druga dvojica mladića s kojima se donedavno družila. Dovedena pred zid, maloljetnica je i dalje iznosila novac iz očeva sefa. Konstantni nestanak velikih svota novca s vremenom je postao sumnjiv i njezinu ocu. Da bi otkrio o čemu je riječ i tko ga pokrada, angažirao je privatne detektive.

Nedugo nakon toga suočio se sa šokantnom istinom – potkrada ga vlastita kći jer je postala žrtva iznude trojice mladića! S obzirom na elemente ozbiljnog kaznenog djela, u cijelu se priču uključila i policija koja je stala na kraj ucjenjivačima. Nakon kriminalističkog istraživanja mladići su kazneno prijavljeni, a Roman V. osim toga predan je pritvorskom nadzorniku.

Maloljetnička iznuda

Nakon što je sucu istrage priznao nedjelo, određena mu je mjera istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke koji trebaju biti saslušani u postupku.

Maloljetnička iznuda u Hrvatskoj nažalost nije stran pojam. Prije nekoliko godina trojica su mladića od 14-godišnjaka iznudila 100.000 kuna. Također, trojica maloljetnika od 13-godišnje djevojčice u šest mjeseci iznudili su oko 185.000 kuna. Djevojčicu su najprije ucjenjivali da će njezinu ocu pokazati fotografiju na kojoj puši cigaretu. U jednom trenutku žrtva se odlučila oduprijeti ucjenjivačima i prihvatiti da otac dozna za njezin porok. Međutim, maloljetnici su djevojčici zaprijetili da će joj ubiti oca te im je ona nastavila davati novac. To je potrajalo sve dok djevojčica nije skupila hrabrosti sve priznati ocu koji je pozvao policiju.

>> Otkriveno zašto pušenje trave ljude čini gladnima

Komentara 8

PA
Paket
20:30 06.03.2015.

Maaaaa daj, molim te

Avatar rothmans
rothmans
02:54 07.03.2015.

Tata prilicno uspijesan, slaze bunteve u sef kao drva! Ono treba ti dva mjeseca da primjetis da fali 400 tisucica

BI
biker77
07:38 07.03.2015.

krasan otac , nema pojma gdje je balavica od 14 godina , a još manje zna koliko novaca ima :( umjesto da slaže novac , bolje da se posvetio svom djetetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije