Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virtualni lopov

Mladiću 50 sati društveno korisnog rada jer je krao zlato iz online igrica

računalo
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
03.02.2015.
u 16:03

Opasni program koristio je i za preuzimanje fotografija s web kamera zaraženih korisnika računala

Pedeset sati društveno korisnog rada morat će odraditi 19-godišnjak iz Varaždinske županije koji je uz pomoć računalnog programa neovlašteno "ulazio" u tuđa računala i krao fotografije te virtualne predmete koji se koriste u računalnim online igricama, poput odjeće, oružja, zlata... Otkriven je prošlog ljeta nakon prijava da je hakirao računala. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu odredilo mu je, nakon provedene istrage, obvezu da se uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove komunalnog ili ekološkog značenja u trajanju od 50 sati, i to zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe naprava i neovlaštenog presretanja računalnih podataka. Negdje u razdoblju od ožujka 2011. do svibnja 2014. izradio je sam računalni program kojim si je omogućio neovlašten pristup tuđim računalima putem interneta.

- Program je postavio na chatu jedne mrežne igre, pa ga je više igrača instaliralo i, ne znajući to, zarazilo svoja računala - tvrde u DORH-u. Mladić iz ludbreškog područja potom je presnimavao podatke s računala i na svoj korisnički račun prebacivao virtualne predmete iz mrežne igre. Opasni program koristio je i za preuzimanje fotografija s web kamera zaraženih korisnika računala.

>> Nepoznati kradljivac skinuo dvojezičnu ploču u Donjem Lapcu

Komentara 3

Avatar Renaldo
Renaldo
09:16 04.02.2015.

Bolje da je hakirao banke i maznio pravu lovu kad se je već toliko trudio.

LI
liliZG
11:58 04.02.2015.

bez brige, ode on u ameriku raditi u CIA-i, oni takav potecijal neće propustiti, ....pa mali je ipak sam naprivio program za upad u računala...genijalac..

DU
Deleted user
18:31 03.02.2015.

svasta.....bolje da je drpio pravu lovu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije