Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE Napadi na srednjoškolce u čakovečkom parku

Mladići pretučeni dok je policija čuvala Sanadera

20.03.2009.
u 00:29

Gimnazijalac (16) koji je u utorak oko 19 sati teško pretučen u čakovečkom Perivoju Zrinskih pretrpio je potres mozga. Dobro se oporavlja i uskoro će na kućnu njegu.

Još nije progovorio
– Pitamo se samo kakve će biti psihičke posljedice tog napada – kaže njegov otac Mladen Čonka. Mladić navodno od šoka još nije progovorio. Počinitelj je danas otkriven. Na putu od Gimnazije do autobusnoga kolodvora mladića je bez ikakva povoda rukama i nogama izudarao vršnjak iz Pleškovca, i to samo nekoliko stotina metara od Centra za kulturu u kojem su tog trenutka bile jake policijske snage i osiguranje premijera Ive Sanadera koji je sudjelovao na proslavi 19. godišnjice HDZ-a u Međimurju. Gradom se proširila priča da su svi policajci bili raspoređeni na osiguranju skupa i da je zbog toga kasnila njihova intervencija u obližnjem parku.

– Policija je stigla na vrijeme, ali nakon što je moj sin pretučen. U školi mi je rečeno da je dogovoreno da jedan policajac pola sata ili sat vremena nakon posljednjeg školskog sata dežura u parku dok učenici iz Gimnazije i Ekonomske i trgovačke škole ne prođu do autobusnog kolodovora. Koliko znam, policajca u parku u to vrijeme nije bilo, a na osiguranju skupa bilo je, kako čujem, pedesetak ljudi – kaže M. Čonka.

U PU međimurskoj opovrgavaju da su svi raspoloživi policajci bili na osiguranju predizbornog skupa koji, tvrde, nema nikakve veze s njihovom redovitom djelatnošću i ophodnjama. Prijavu da je mladić pretučen dobili su u 19 sati i već za nekoliko minuta ophodnja je stigla na mjesto događaja i pružila mu prvu pomoć. U parku je iste večeri, u razmaku od desetak minuta, pretučen još jedan gimnazijalac iz Preloga koji je lakše ozlijeđen, pa policija o tom slučaju nije ni izvijestila.

– Za taj slučaj dojavu smo zaprimili tek u 21.45 sati jer je mladić najprije otišao k liječnici. Možda se brkaju ta dva slučaja, pa otud priče da policija nije na vrijeme reagirala. Počinitelj je u oba slučaja isti – kaže glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

Otprije poznat po krađi
Protiv nasilnog 16-godišnjaka, također srednjoškolca, bit će podnesene prijave zbog nanošenja teških i lakših ozljeda te narušavanja javnog reda i mira. Policiji je kazao da je tog dana puno popio. Motiva nije imao, a policiji je već poznat po krađi jer je prije godinu dana jednoj ženi u istom parku istrgnuo iz ruke torbicu.


Alkohol ne može biti izgovor

Treba vidjeti zašto mladi postaju agresivni, imaju li problema u obitelji, poremećaja u razvoju ili je posrijedi nešto treće. Ne može izgovor biti to da su se napili – kaže prosvjetni djelatnik. Danas smo u parku uočili policajca u ophodnji. – Takve su ophodnje redovite, a dobro surađujemo i s Gradom u prevenciji. Roditelji bi se trebali zapitati gdje su im djeca i što rade – kažu u policiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije