Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNE REAKCIJE

Mladić zaobišao egipatsku policiju i popeo se na Keopsovu piramidu zbog ovoga pogleda

piramida
Foto: Instagram
1/2
30.01.2016.
u 19:21

Iako je to strogo zabranjeno, 18-godišnji Andrej Ciesielski iz Münchena popeo se na Keopsovu piramidu, poznatu i kao Velika piramida

Iako je to strogo zabranjeno, 18-godišnji Andrej Ciesielski iz Münchena popeo se na Keopsovu piramidu, poznatu i kao Velika piramida, inače najveću piramidu u egipatskoj Gizi, staru čak 4.500 godina.

Mladić se naravno svojim pothvatom odmah pohvalio na internetu objavivši snimku penjanja kao i fotografije s piramide.

– Dok sam hodao oko kompleksa čekao sam pravi trenutak kako bih se mogao popeti na Veliku piramidu. Kada sam se počeo penjati jedan me ulični prodavač pogledao i nasmijao se pa sam samo nastavio s penjanjem. Negdje na pola puta ljudi su me primijetili i tada me i policija pokušala zaustaviti, ali ja sam samo nastavio penjati se – napisao je na svom blogu Andrej Ciesielski.

Mladiću je trebalo 20 minuta da se popne na 146 metara visoku piramidu, a isto toliko mu je trebalo i da se spusti.

Iako je zbog penjanja na povijesnu građevinu 18-godišnjak mogao završiti i u zatvoru, ipak je prošao nekažnjeno. Nakon što se spustio policajci su mi pobrisali sve fotografije, no on ih je uspio naknadno povratiti uz pomoć softvera na kameri. 

No, nakon što je objavio fotografije na internetu, mnogi su ga kritizirali zbog kršenja propisa te ugrožavanja i sebe i potencijalnog oštećenja povijesne građevine. 

>> Keopsova piramida zatvorena zbog straha od masonskih obreda?

Komentara 8

TA
taxiico
19:54 30.01.2016.

u Visokom je veca. I nitko ne brani penjanje. I blize je nego Egipat

SA
santos008
23:12 30.01.2016.

Zar Mladic nije u Den Haagu.

PL
ploter29
12:00 31.01.2016.

bilo bi divno da ga strpaju na recimo godinu dana pa da ima lijep pogleda na 4 zida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije