Naslovnica Vijesti Crna kronika

Htio se osvježiti na neuređenom kupalištu, zaplivao pa nestao u Savi

Tijelo Matije Janusa (21) u petak u 13.20 pronašli su ronioci Specijalne policije malo dalje od mjesta gdje je posljednji put viđen
17. srpnja 2015. u 20:17 13 komentara 23437 prikaza
utapanje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Kupanje u Savi kod Davora bilo je kobno za Matiju Janusa (21) iz Starog Petrova Sela. Tražeći spas od velikih vrućina, on se u četvrtak poslijepodne odlučio osvježiti na neuređenom kupalištu "Skela".

Malo prije 18 sati potonuo je u vodi i nestao. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Slavonskog Broda pokrenuli su intenzivnu potragu za utopljenikom, pretražujući u čamcima korito rijeke u blizini i nizvodno od mjesta događaja. Mladićevo tijelo u petak u 13.20 pronašli su ronioci Specijalne policije iz Osijeka na mjestu gdje je Janus posljednji put viđen. Nažalost, divlja kupališta koja nemaju plutajuću barijeru još su se jednom pokazala pogubnim za osobe koje nisu dobri plivači.

– Sava krije mnoge zamke i nagle promjene dubine zbog vađenja pijeska, u što su se uvjerili i naši članovi prilikom povlačenja konopca po dnu kupališta. Ovo je još jedno upozorenje za sve koji odlaze na kupanje na neosigurana mjesta – rekao je Hrvoje Šulentić, načelnik brodskog HGSS-a.

>>Utopio se 19-godišnjak iz Zagreba

>>Nepoznati muškarac utopio se u jezeru kod Đakova

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • than:

    Nazalost, izgubljen jedan mladi zivot. Nikada rijeku ne treba podcijeniti.

  • malaplava:

    koliko god bio dobar plivač Savu i takve rijeke se nesmije podcijeniti zbog nepredvidiva toka i različite konfiguracije dna..

  • Tihi:

    Htio se osvježiti na n""""euređenom kupalištu,"""""" zaplivao pa nestao u Savi . Istina evo sam je kriv jel je zaplivo po neuređenom kupalištu. Istina imamo to uređeno kupalište u zagrebu Jarun i Bundek i ponosni smo . Nešto poput Jaruna ... prikaži još!una samo daleko bolje su makedonci imali 30 i više godina prije nas u Metropoli ! A da se osvrnem i na to Velika Gorica iako ima u blizini super jezero Čiće i to desetcima deceniama mislite da su investirali za svoje građane 5 lipa i napravili 2 metra - uređene plaže gdje bi mogli taj uloženi novac povratiti za jednu ili najksnije 2 sezone ... Sramota da se nema novaca za ništa što bi bilo za maloga čovjeka neka korist veselje sigurnost i zadovoljština !