Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mladić koji se srušio mrtav cijeli se dan žalio na bolove u prsima

Nije imao zdravstvenih problema, rekli su u Elektrostrojarskoj školi. Danas su se školski kolege opraštali od preminulog.
17. rujna 2010. u 15:34 9 komentara 241 prikaza
svijeća
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Žalio se cijeli dan na bolove u prsima - rekao je jedan prijatelj 16-godišnjeg učenika drugog razreda Elektrostrojarske obrtničke škole koji se u četvrtak oko 18 sati u srušio na uglu Selske i Baštijanove ulice u Zagrebu i nedugo zatim preminuo.

>>Mladić potrčao za autobusom i pred prijateljima se srušio mrtav

Šok i nevjerica odražavale su se danas na licima njegovih školskih kolega i djelatnika koji su se jučer morali suočiti sa spoznajom da sljedeći tjedan neće zajedno proslaviti njegov 17. rođendan.

– Ne znamo što se dogodilo. Nije imao zdravstvenih problema za koje je škola znala – rekao je ravnatelj Ante Delač. U školskom hodniku uza zapaljenu svijeću i buketić cvijeća njegovi kolege opraštali su se od svoga prijatelja, za kojeg je razrednica, kao vrlo dobrog učenika, imala samo riječi hvale.

Dječak je toga kobnog dana išao iz škole s trojicom prijatelja te su se uputili prema autobusnoj stanici u Selskoj. Kada su shvatili da će im autobus pobjeći, potrčali su. Dvojica su se uspjela popeti, a nesretni dječak i njegov kolega nisu.

Dok je trčao, pozlilo mu je, te se pored zaprepaštenog prijatelja srušio. Iako su slučajni prolaznici i djelatnici hitne pomoći pohitali pomoći nesretnom dječaku, njihovi napori nisu dali rezultata. Mogli su konstatirati samo njegovu smrt. Uzrok smrti nesretnog mladića bit će poznat nakon obdukcije.

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas