Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probio čak tri zida

Mladić koji je BMW-om pijan jurio 193 km/h i usmrtio HAC-ovog djelatnika dobio šest godina zatvora

Izgubio nadzor i udario u naplatne kućice Mraclin, poginuo djelatnik HAC-a
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.04.2023.
u 19:34

"Same nesreće se ne sjećam. Ne znam ni gdje sam išao, a ni kuda. Moje sjećanje počinje teći od buđenja na bolničkom krevetu, nakon čega su me odveli na operaciju stopala i koljena. Od noći nesreće ničega se doista ne sjećam. Auto je bio očev i inače sam ga vozio, a ne samo tu noć. Što sam pio? Ne znam", rekao je u iskazu na sudu.

Vozač BMW-a koji je 23. siječnja kod Velike Gorice probio čak tri zida HAC-ovog objekta kod naplatne kućice Mraclin na autocesti Zagreb-Sisak i usmrtio 53-godišnjeg djelatnika HAC-a koji je na licu mjesta preminuo, osuđen je na šest godina zatvora. Uz to, pet godina nakon izlaska iz zatvora neće smjeti upravljati motornim vozilima. 

Odluka je to Visokog kaznenog suda koji je time potvrdio prvostupanjsku presudu. Maksimalna kazna za djelo za koje je optužen iznosi 15 godina zatvora. Prilikom nesreće mladić je jurio 193 km/h, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo korektno držanje pred sudom i priznanje djela, kao i činjenice da je mlađe životne dobi te da je i sam pretrpio teške ozljede u nesreći. 

Otegotno mu je to što je vozio brzinom pet puta većom od dopuštene, i to pod utjecajem alkohola, ali i podatak da je do sada tri puta činio prekršaje u prometu padajući alkotest pa je kazne plaćao na licu mjesta. "Same nesreće se ne sjećam. Ne znam ni gdje sam išao, a ni kuda. Moje sjećanje počinje teći od buđenja na bolničkom krevetu, nakon čega su me odveli na operaciju stopala i koljena. Od noći nesreće ničega se doista ne sjećam. Auto je bio očev i inače sam ga vozio, a ne samo tu noć. Što sam pio? Ne znam", rekao je u iskazu na sudu.

VIDEO: Potpuni zastoj na naplatnoj postaji Ivanja reka: Radovi i prometna nesreća izazvali blokadu

Komentara 5

SL
slavenZadravec
21:25 20.04.2023.

Kada ćemo konačno dobiti zakon koji će izazivačima nesreća koji su izazvali smrt ili teške tjelesne povrede doživotno zabraniti upravljanje motornim vozilima. Može li itko zamisliti da netko u pijanom stanju pištoljem ozlijedi / ubije drugu osobu svejedno i dalje ima dozvolu za nošenje / posjedovanje oružja.

DU
Deleted user
21:00 20.04.2023.

Pazi ovo! Olakotna okolnost je korektno držanje pred sudom i priznanje djela. Kao i činjenice da je mlađe životne dobi te da je i sam pretrpio teške ozljede u nesreći. Nigdje "mladićevog" imena. Tako reći, sud se sažalio nad mladićem-dobricom.

Avatar utunelu
utunelu
12:45 21.04.2023.

procitajte olakotne okolnosti ..da je mlad i da se drzao koretkno i da je ozlijeđen..poruka bi bila zgazite ne možete dobiti vise od 5 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije