Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitno operiran

Mladić dvije godine imao strašne glavobolje, a liječnici se šokirali kada su vidjeli zbog čega

operacija
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
31.03.2017.
u 13:26

U mozgu 19-godišnjaka živio je 11 centimetara dugačak crv

Wen Xiaoli dvije godine nije mogao živjeti zbog strašnih glavobolja, a kada su liječnici otkrili što mu prouzročuje bol i sami su se šokirali. 

Iz lubanje 19-godišnjaka izvukli su 11 centimetara dugačkog crva koji je u glavi mladića živio dvije godine. 

Parazit je ondje dospio kada je mladić slučajno posjekao ruku, a crv je tada bio ličinka te je kroz tijelo putovao do mozga, gdje se nastanio. 

– Kada smo ga izvadili, bio je još živ, micao se unutar mozga – rekao je neurokirurg Yang Zhiquan te dodao kako su morali pažljivo izvaditi cijelog crva kako dio ne bi ostao. 

– Parazitske infekcije su rijetke, no ličinke se mogu kretati po cijelome tijelu, a jednom kada se nastane u mozgu, hrane se njegovim stanicama kako bi preživjele – objasnio je liječnik. 

>> Mjesecima se žalila na bolove u trbuhu, a kada su je otvorili za operaciju svi su ostali u šoku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije