Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALI DANJU I NOĆU

Uhvaćena dva provalnika u obiteljske kuće i ugostiteljske objekte, mlađi jedva punoljetan

Obijena brava
Tomislav Miletic/PIXSELL
20.01.2022.
u 15:23

U dva slučaja pokušao je nasilno otvoriti vrata obiteljskih kuća, ali nije uspio, te je odustao od svog nauma. Osumnjičeni je počinjenjem kaznenih djela vlasnike oštetio za iznos od oko 190 tisuća kuna

Policija je pronašla i uhvatila dvije osobe u dobi od 18 i 24 godine, koje su provaljivale u obiteljske kuće na području Slavonskog Broda i ugostiteljske objekte na području Nove Gradiške.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod u utorak, 18. siječnja uhićen je 18-godišnjak nad kojim je u srijedu dovršeno kriminalističko istraživanje.

Policija sumnjiči jedva punoljetnog mladića da je u razdoblju od 6. prosinca 2021. do 13. siječnja 2022. godine počinio sedam kaznenih djela teške krađe. Kaznena djela je uglavnom činio tijekom dana. Nasilno je otvarao vrata ili prozore obiteljskih kuća na području Slavonskog Broda. Potom je ulazio u unutrašnjost obiteljskih kuća i otuđivao nakit i novac.

U dva slučaja pokušao je nasilno otvoriti vrata obiteljskih kuća, ali nije uspio, te je odustao od svog nauma. Osumnjičeni je počinjenjem kaznenih djela vlasnike oštetio za iznos od oko 190 tisuća kuna.

U Policijskoj postaji Nova Gradiška, pak, u srijedu, 19. siječnja dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Utvrđeno je da je osumnjičeni dana 15./16. siječnja, pod okriljem noći, razbio stakleni izlog te staklo na ulaznim vratima dva ugostiteljska objekta na području Nove Gradiške. Potom je kroz načinjeni otvor ušao u unutrašnjost objekata, otuđivši iz novčanika i blagajne nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 18-godišnjaka i 24-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

>> VIDEO Od ponedjeljka slobodan ulaz u Austriju putnicima iz cijelog svijeta s booster dozom cjepiva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije