Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u vinišću

Mladić (16) živ izgorio u eksploziji u obiteljskoj kući

vinišće,eksplozija,vatrogasci (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
02.08.2012.
u 17:34

Maloljetnik je pretakao motorno gorivo kad je došlo do eksplozije. Stric mu je priskočio u pomoć, no više mu nije bilo spasa

Šesnaestogodišnjak je izgubio život u požaru i eksploziji do koje je došlo najvjerojatnije kada je pretakao gorivo u ljetnoj kuhinji u obiteljskoj kući u Vinišću, nedaleko od Marine. Nesreća se dogodila u četvrtak poslije podne, oko 16 sati i 30 minuta.

– Pretakao je benzin koji se iz nekoga razloga zapalio. Ja sam bio daleko u mjestu kada se čula eksplozija i vidio se dim. U kući su mu spavali baka i dida, a sve se dogodilo vrlo brzo. Ljudi kažu da se čula eksplozija, on je dva puta pustio glas, a nakon toga već je bilo gotovo. Stric mu je odmah dotrčao iz kuće, ali bilo je prekasno, više mu se nije moglo pomoći – ispričao nam je jedan od potresenih rođaka. Cijelo je mjesto užasnuto i u šoku zbog tragedije kakvu ne pamte. O momku, učeniku srednje škole, imaju samo riječi hvale.

– U Vinišću danas uglavnom žive stariji ljudi. Imamo vrlo malo mladih i onda se jednom od njih tako nešto dogodi. Njega više nema, a kako će dalje živjeti njegovi roditelji? – brišući suze ispričala nam je jedna od susjeda. Obiteljska kuća u kojoj je tinejdžer živio s roditeljima, starijom sestrom, bakom i djedom bila je okružena rodbinom i prijateljima koji su uzaludno pokušali utješiti očajnu obitelj.

– Dite moje, tugo moja! – odzvanjalo je kamenjarom bolno bakino naricanje, uz plač neutješne majke i sestre. Došla im je pomoći liječnica iz mjesta.

– Brate moj, zašto te nisu uspjeli spasiti?! – plakala je mladićeva sestra okružena prijateljicama i rodbinom.

Zbog čega je došlo do požara i eksplozije utvrdit će se nakon očevida na kojega su izašli zamjenica županijske državne odvjetnice u Splitu i inspektor zaštite od požara. Niz uzastopnih eksplozija i dim uzbunili su cijelo mjesto. Nakon što se gorivo zapalilo ekslodirali su kanisteri u kojima je benzin bio odložen. Zapalio se krov dimne kuhinje, prizemnice kraj obiteljske kuće koji je gotovo potpuno nagorio i oko 19 sati iz njega se još dimilo. U trenutku targedije, u kuhinji je bila i plinska boca. Ona nije eksplodiarala.

Nedugo nako tragedije na lice mjesta došla je ekipa hitne medicinske pomoći iz Trogira. Nažalost, liječnici su jedino mogli ustanoviti mladićevu smrt. Vatrogasci DVD-a Marina s dva su vozila osiguravali mjesto tragedije. Stigli su nedugo nakon eksplozije, ali vatra je već bila ugašena. Ugasili su je ukućani i susjedi koji su priskočili upomoć. Pred kućom je bila parkirana mladićeva Honda s kojom se vjerojatno imao namjeru provozati te ju je htio napuniti gorivom. Ključevi su još uvijek stajali u upravljaču. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar neugodan
neugodan
19:26 02.08.2012.

nikada plin u kucu!!!!

FA
Fandango
20:37 02.08.2012.

Nikakav plin nije eksplodiral več se radilo o benzinu, ko drugo Plinska boca gotovo nikad ne eksplodira. Eksploziju izaziva plin koji iscuri u prostoriju na ovaj ili onaj način, pa kad se pomješa sa zrakom u pogodnu mješavinu i eto eksplozije.

OB
-obrisani-
19:20 02.08.2012.

Malo mi je čudno da je eksplodirala plinska boca, ne kažem da nije moguć neki kvar pri izradi ili greške u materijalu, ali prije bih pretpostavio da je eksplodirala smjesa plina i zraka u zatvorenom prostoru .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije