Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆEN NA DJELU

Mladi Poljak iz mora izvadio 29 periski pa dobio prijavu

Foto: PU istarska
1/2
23.07.2021.
u 15:22

Iz policije upozoravaju i građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te da je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno.

Poljak (23) prekršajno je prijavljen jer su ga policajci Postaje pomorske i aerodromske policije Pula uhvatili s periskama.

Policiji je prethodno dojavljeno da netko iz mora vadi periske, koje su zaštićena vrsta. Nakon toga policija je u 15.40 na plaži u Fažani zatekla  23-godišnjeg poljskog državljanina koji je na zračnom madracu imao 29 periski koje je izvadio iz mora.

Foto: PU istarska

Iz policije upozoravaju i građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te da je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno. Štiti je Zakon o zaštiti prirode, a Pravilnikom o strogo zaštićenim svojtama, periska je svrstana u strogo zaštićene zavičajne svojte, poručili su iz policije. 

 

Ključne riječi

Komentara 13

FA
fajlpz
17:49 23.07.2021.

Ajde neka to napravi u Italiji.Mara bi dignit kredit za platit kaznu.Zna li iko kolika je kod nas kazna.

Avatar madcap
madcap
19:28 23.07.2021.

I onda bi se svi morali cijepiti da nam dođe ovhi što više? E moj Plenki....

SE
sergej3
07:05 25.07.2021.

Kod nas u Sreseru na Pelješcu morsko dno je puno polegnutih mrtvih periski ili lostura,kako ih ovde zovemo. Pomor je nastao prije nekoliko godina od nekog virusa. Živih nema, barem za sada. Čovjek koji je vadio te ostatke je u stvari napravio uslugu, jer ukoliko ugazite u moru na nju, ona se raspukne kao staklo i može vas ozljediti. Bilo bi pametnije napraviti akcije čišćenja morskog dna od uginulih lostura, nego kažnjavat ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije