Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasio ga uz pomoć još dvojice

Mladi policajac skočio u hladnu Neretvu za muškarcem: Struja ga je odnijela 15-ak metara, počeo je tonuti

Spašavanje na Neretvi
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/2
03.05.2021.
u 13:53

Temperatura Neretve u tom trenutku bila je oko 13 Celzijevih stupnjeva, međutim to nije obeshrabrilo Marka koji je doplivao do spomenutog muškarca koji je zbog alkoholiziranosti, struje i težine odjeće već počeo tonuti u hladnu Neretvu

Tijekom mjeseca travnja čak dvojica policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pohvaljeni su od načelnika Ivana Pavličevića zbog nesebičnog izlaganja opasnosti koja je u jednom slučaju rezultirala spašavanjem ljudskog života, a u drugom slučaju pronalaskom izgubljenog psa za kojim su tragale brojne službe.

Naime, 21. travnja ove godine, oko 15.40 sati na ušću Neretve došlo je do pokušaja samoubojstva muške osobe skokom u Neretvu s namjerom utapanja, o čemu su policijski službenici Policijske postaje Ploče zaprimili dojavu. Prvi su na mjesto događaja stigli vođa ophodnje Darinko Nižić i polaznik Policijske akademije Marko Gnječ, a ondje je zatečen je i građanin Moris Šuman. Iako su sva trojica muškaraca bila spremna skočiti u Neretvu u namjeri spašavanja muške osobe koju je struja već odnijela 15-ak metara od obale, mladi policijski vježbenik inzistirao je na tome da skoči samo on jer je najmlađi. Temperatura Neretve u tom trenutku je bila oko 13 Celzijevih stupnjeva, međutim to nije obeshrabrilo Marka koji je doplivao do spomenutog muškarca koji je, zbog alkoholiziranosti, struje i težine odjeće već počeo tonuti u hladnu Neretvu. Marko ga je izvukao na obalu i uz pomoć spomenutog kolege Nižića i građanina Morisa Šumana izvukao na kopno, gdje je uskoro stigla ekipa ZZHM Ploče koja ga je zbrinula, izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Drugi događaj zbio se 23. travnja kada je Josip Kiridžija Kiri sa svojim psom Reom pošao u uobičajenu šetnju Rujnicom, a u tom trenutku ispred njih je iskočio muflon. Mlada njemačka ovčarka Rea započela je utrku s divljom životinjom te otišla daleko od vidokruga vlasnika. Unatoč dozivanju i potrazi do kasno u noć, Rei se izgubio svaki trag. U potragu su se potom uključili Josipovi prijatelji i članovi GSS-a, ali ni nakon četiri dana potraga nije dala rezultate. Iako su svi već slutili tužan kraj ove priče Reu je, iscrpljenu, ali živu, u škrapi na Rujnici pronašao Duje Plećaš, mladi policijski službenik Postaje granične policije Metković. Duje, koji je ujedno službeni trener pasa, Reu je izvukao iz škrape i predao vlasniku koji mu je na tome bio jako zahvalan.
 

Ključne riječi

Komentara 4

LI
Linomedo
14:20 03.05.2021.

Bravo dečki! Izazivate ponos i divljenje!

ZR
Zoran Runtic
14:43 03.05.2021.

Svaka čast!

Avatar Igy_ZG
Igy_ZG
16:45 03.05.2021.

I to sve za plaću od 4500 kn, koliko ima policijski vježbenik. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije