Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE U KBC-u

Mladi neurokirurg iz najskuplje bolnice na svijetu odlučio se vratiti u Hrvatsku

Osječki KBC
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
04.12.2018.
u 12:54

– U bolnici u Abu Dhabiju samo je 346 kreveta, ali i 6000 zaposlenika, od kojih je 300 liječnika, a cijena ležanja u bolnici je od 500 dolara dnevno naviše – izjavio je Mužević

Da stručni kadrovi napuštaju Hrvatsku i odlaze u razvijenije zemlje i na bolje plaće nije novost. No svako malo dogodi se i svijetli primjer da se netko vrati u Hrvatsku unatoč bogatim ponudama u inozemstvu. 

U osječki KBC tako se nedavno vratio mladi liječnik doc. dr. sc. Dario Mužević i preuzeo poziciju v. d. predstojnika Klinike za neurologiju. 

Mužević je proteklih godinu i 9 mjeseci proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bio je neurokirurg u najskupljoj bolnici na svijetu Cleveland Clinic u Abu Dhabiju, a sada to iskustvo želi vratiti Osijeku i hrvatskim pacijentima, javlja Glas Slavonije.

"Puno je neurokirurga prethodnih godina otišlo iz osječke bolnice, ali sada se vraćamo. Otišao sam u Emirate jer naš sustav još uvijek ne poznaje nešto kao što je fellowship program u kojem se godinu dana educira u inozemnim bolnicama. Bolnica u Abu Dhabiju nastala je kao suradnja vlade Emirata i klinike Cleveland iz Ohija. U bolnici je samo 346 kreveta, ali i 6000 zaposlenika, od kojih je 300 liječnika, a cijena je ležanja u bolnici  od 500 dolara dnevno naviše – izjavio je Mužević. 

Kaže da tehnološka opremljenost bolnice u Osijeku nije bitno drukčija od one u Abu Dhabiju i da je osječki maleni tim neurokirurga u Osijeku spreman za nove izazove. 

VIDEO Pogledajte kako je mali sudar viličara izazvao kaos u skladištu

Komentara 10

IL
ilijan
13:35 04.12.2018.

Ljudi sve će bit bolje samo treba vam malo više pozitive i optimizma.

UC
Ucka357
14:47 04.12.2018.

Tamo nema mita, i ako je radno vrijeme od osam, i radi se od osam, ne ispija se kavica do devet. Nisu svi za to.

DU
Deleted user
13:06 04.12.2018.

Vratio se u hrvatsku hahahaha ...opet ce za malo vremena u abu dabi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije