Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladi neurokirurg iz najskuplje bolnice na svijetu odlučio se vratiti u Hrvatsku

– U bolnici u Abu Dhabiju samo je 346 kreveta, ali i 6000 zaposlenika, od kojih je 300 liječnika, a cijena ležanja u bolnici je od 500 dolara dnevno naviše – izjavio je Mužević
04. prosinca 2018. u 12:54 10 komentara 4968 prikaza
Osječki KBC
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Da stručni kadrovi napuštaju Hrvatsku i odlaze u razvijenije zemlje i na bolje plaće nije novost. No svako malo dogodi se i svijetli primjer da se netko vrati u Hrvatsku unatoč bogatim ponudama u inozemstvu. 

Iseljavanje Hrvata Nikad nije kasno Godinama je držao kiosk u Puli, a onda otišao u Njemačku i sada zarađuje 'previše'

U osječki KBC tako se nedavno vratio mladi liječnik doc. dr. sc. Dario Mužević i preuzeo poziciju v. d. predstojnika Klinike za neurologiju. 

Mužević je proteklih godinu i 9 mjeseci proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bio je neurokirurg u najskupljoj bolnici na svijetu Cleveland Clinic u Abu Dhabiju, a sada to iskustvo želi vratiti Osijeku i hrvatskim pacijentima, javlja Glas Slavonije.

"Puno je neurokirurga prethodnih godina otišlo iz osječke bolnice, ali sada se vraćamo. Otišao sam u Emirate jer naš sustav još uvijek ne poznaje nešto kao što je fellowship program u kojem se godinu dana educira u inozemnim bolnicama. Bolnica u Abu Dhabiju nastala je kao suradnja vlade Emirata i klinike Cleveland iz Ohija. U bolnici je samo 346 kreveta, ali i 6000 zaposlenika, od kojih je 300 liječnika, a cijena je ležanja u bolnici  od 500 dolara dnevno naviše – izjavio je Mužević. 

Hrovje Tomasović Dr. Hrvoje Tomasović: 'Dok kardiokirurg ne bude imao plaću 75.000 kuna, imat ćete ovakvih slučajeva primanja mita'

Kaže da tehnološka opremljenost bolnice u Osijeku nije bitno drukčija od one u Abu Dhabiju i da je osječki maleni tim neurokirurga u Osijeku spreman za nove izazove. 

VIDEO Pogledajte kako je mali sudar viličara izazvao kaos u skladištu

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
 • ilijan:

  Ljudi sve će bit bolje samo treba vam malo više pozitive i optimizma.

 • Ucka357:

  Tamo nema mita, i ako je radno vrijeme od osam, i radi se od osam, ne ispija se kavica do devet. Nisu svi za to.

 • Avatar Hulk001
  Hulk001:

  Tamo nema alkohola....