Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve i čekanja

Mladi liberali: Hoćemo menzu u centru Splita

liberali
''
04.10.2013.
u 13:17

Očekujemo da će se odgovorni za studentski standard naći što prije, poručili su mladi hrvatski liberali

Mladi hrvatski liberali upozorili su na činjenicu da već nekoliko godina nema menze u centru grada Splita što stvara dodatne gužve i čekanja po sat vremena u drugim menzama na kampusu ili fakultetima.

– Govori se da je za otvaranje menze potrebno tri milijuna kuna što je zasad prevelik financijski zalogaj za SC i MZOS. Grad Split može pokušati pronaći adekvatan prostor u kojem bi se otvorila menza u suradnji s privatnicima, koji bi tada poslovanje samo trebali uskladiti s Pravilnikom o pružanju usluga studentske prehrane. Nisu to nikakva revolucionarna rješenja, to je nešto što u Zagrebu ili Varaždinu funkcionara, a slično se riješio problem prehrane u Ljubljani – kaže Hrvoje Bašić, predsjednik splitskog MHL-a.

Mladi liberali dotaknuli su se i aktualnog problema poskupljenja studentskog menija. Toni Garac, predsjednik MHL-a, tvrdi: – Siguran sam da bi se studenti odrekli svoje subvencije kada bi bili sigurni da se odriču u korist novih menzi, fakulteta, domova i slično. Ovako, revolt studenata razumijemo i solidariziramo se s njima u potpunosti.

– S našim prijedlozima upoznat ćemo službenim putem i MZOS, Grad Split, rektora Sveučilišta, ravnateljicu SC-a te Studentski zbor. Očekujemo da će se odgovorni za studentski standard naći što prije i raspraviti mogućnost ponovnog otvaranja menze jer to je interes studenata – kaže Garac.

 >> Gliste, muhe u pizzi... Studenti pokreću peticiju zbog cijena hrane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije