Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mladi književnici doznali kako izdati prvu zbirku

17.11.2008.
u 15:40

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Mursko Središće i suorganizatora izdavačke kuće KC Kalliopa iz Našica te kulturne udruge Esseg iz Osijeka, održana je književna večer sa slavonskim autorima Zdravkom Luburićem i Katarinom Kolarić Jerković.

Slavonska simfonija
Zbirkom poema Slavonska simfonija 1 i 2, o hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević, malobrojnoj publici predstavio se književnik i prevoditelj Zdravko Luburić, koji živi u Belgiji. U inozemstvu mu je objavljeno čak 15 pjesničkih zbirki na francuskom i njemačkom jeziku.

Program književne večeri vodila je Katarina Kolarić-Jerković uime KC Kalliope, nakladničke kuće koja se specijalizirala za objavu knjiga mladih neafirmiranih autora. Kako se program održavao u prostoru osnovne škole, mladi autori dobili su priliku saznati kako mogu objaviti svoju prvu knjigu. Katarina Kolarić-Jerković i sama se predstavila kao pjesnikinja, autorica dviju zbirki pjesama, “Krhotine srca” i “Finoća baršuna”.

Na kraju susreta predstavio se Ilija Matić iz udruge Esseg, voditelj humanitarnog projekta Knjiga za mladež Hrvatske, u sklopu kojeg se pruža podrška mladim autorima u objavljivanju i predstavljanju njihova književnog stvaralaštva.

– Na književnoj večeri okupilo se svega 20-ak ljudi. Premalo je događaja u Murskom Središću pa je to bio i povod što smo je organizirali. Nekoliko starijih osnovnoškolki, nadarenih za pisanje poezije, također su inicirale ovakav susret kako bi doznale kako izdati vlastitu zbirku pjesama – rekla je Leona Jug, voditeljica gradske knjižnice i čitaonice. Dogovoren je nastavak suradnje mladih autora te škole i knjižnice.

U planu je i drama
U planu je i predstava prema drami mlade slavenske autorice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije