Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji na svijetu

Mladi informatičari jedva skupili novac pa pomeli konkurenciju

informatičari
VL
30.05.2011.
u 19:02

Posebno su se istaknuli Vedran Stipetić i Fran Ante Lončar, koji su imali maksimalan učinak

Učenici drugih razreda zagrebačke Pete gimnazije u kategoriji international osvojili su prvo mjesto, a ekipa drugih razreda u kategoriji junior osvojila je drugo mjesto na 32. natjecanju ACSL (American Computer Science League) održanom u North Havenu u SAD-u. Posebno su se istaknuli Vedran Stipetić i Fran Ante Lončar, koji su u individualnom dijelu postigli maksimalan učinak.

Osobna priznanja dobili su i Ena Oster, Antonio Jurić i Erik Banek te Mislav Bradač za maksimalan broj bodova koje je prikupio u četiri kvalifikacijska kola. Sljedeća tri dana učenici i njihovi mentori provest će u razgledavanju New Yorka. Uspjeh je još veći kad se zna da su novac za put i natjecanje morali prikupljati uz pomoć medija.

>>U eteru skupljen novac za natjecanje mladih informatičara

Komentara 19

OB
-obrisani-
21:16 30.05.2011.

Eh ... da je ova država samo malo normalnija i da ima normalniju vlast koja voli svoj narod...

DI
dinamomax
10:05 31.05.2011.

Bravo ekipa++ Skupljali pare, nije se do zadnje sekunde znalo hoće ići ili ne, onda odu i osvoje** Sad imate jedno iskustvo više, sad ste vidjeli da se može uspijet, ako ne kod nas, onda vani ! SRETNO!

OG
Oger
07:49 31.05.2011.

Cestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije