Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna točka

Mladi idu prečacem preko pruge, treba sagraditi pothodnik

'03.08.2010., Cakovec- Nesretni dogodjaj sa tragicno stradalom Frankom Bratinscak (17), postavlja mnoga pitanja...Usprkos tragediji, ovaj djecak je vidio da ide vlak i ipak prenio bicikl preko prijela
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
03.08.2010.
u 17:30

Davor Dokleja upozorava da mladi s Juga rijetko prelaze prugu nadvožnjakom, a župan Ivan Perhoč pozvao je policiju da još više nadzire područja uz prugu, na kojima se mogu dogoditi slične nesreće

Na gradskom groblju u Čakovcu u utorak je pokopana 17-godišnja gimnazijalka koja je u subotu, nešto prije ponoći, stradala u naletu lokomotive u Novakovoj. Njezina tragična pogibija još je jednom otvorila pitanje sigurnosti prelaska preko pruge na mjestima koja nisu određena za to. Jedno od njih upravo je dio pruge kod Starog Hrasta, u kojem se okupljaju mladi. - Ugašen je mladi život zbog neopreznog prelaska tračnica. Moram upozoriti građane da to ne čine. Mladež se tijekom vikenda skuplja u blizini pruge te je, prema riječima policije i željezničara, bilo samo pitanje vremena kad će se dogoditi tragedija - upozorava župan Ivan Perhoč.

Tragična smrt, ističe, treba biti upozorenje svim mladima koji se u večernjim satima zadržavaju uz prugu da tu nije mjesto za druženje. U Čakovcu ima ljepših i uređenijih lokacija za druženje.

- Lokomotivu je teško zaustaviti, a kad u noći strojovođa ugleda osobu na pruzi, više ne može ništa učiniti - upozorio je Perhoč, koji je policajce pozvao da pojačano nadziru područja uz željezničku prugu na kojima se mogu dogoditi slične nesreće.

Davor Dokleja, koji radi na organizaciji zabavnih i kulutrnih programa mladih u takozvanom Prostoru, nedaleko od mjesta pogibije 17-godišnje gimnazijalke, kaže da mladi iz čakovečkog Juga rijetko prelaze prugu preko obližnjeg nadvožnjaka.

- Idu preko ondje gdje im je najbliže. Trebalo bi sagraditi nekakav pothodnik, o kojem se govori već godinama. Smrt te djevojke strašno nas je sve pogodila - kaže Dokleja.

I jučer smo sreli nekoliko dječaka koji su prugu prolazili ispod nadvožnjaka, gdje je već utaban i puteljak.

- Tuda idemo od prvog razreda - kažu.

Kada je ekipa Večernjeg lista obilazila mjesto tragične pogibije djevojke, zatekla je sulud prizor. Muškarac je nekoliko desetaka metara pred vlakom koji je nailazio pretrčavao preko tračnica – s biciklom u rukama! Najviše opasnih prelazaka je tijekom školske godine, kad si srednjoškolci krate put do škole prelazeći preko pruge. To posebno ljuti strojovođe koji su svakodnevno na mukama, bojeći se moguće tragedije. Nesreće, vele, nisu česte, ali kad se dogode, završavaju s najtežim posljedicama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije