Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi hrv. liberali

Mladi HSLS-a protiv kažnjavanja mladih: Nema kafića do zidića!

cuger,pijanac,propalica,klošar
Duško Marušić/PIXSELL
16.10.2012.
u 13:46

Novi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira rigorozan je i štetan za mlade, tvrde Mladi hrvatski liberali

Podmladak HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije usprotivio se prijedlogu novog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jer je "rigorozan i štetan za mlade, ali i druge generacije.

"Slažemo se da je potrebno zaštiti maloljetne osobe te ograničiti njihovo kretanje u kasnijim noćnim satima, međutim, kažnjavati punoljetne osobe zbog druženja s prijateljima u parku, na zidiću ili plaži, s pićem u ruci, to je treniranje strogoće nad mladima. Novčana kazna u iznosu od 3.000 do 5.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana za “pijančevanje” koje se može protumačiti i kao piva s prijateljima na Matejuški i na mnogim drugim mjestima u Splitu i Dalmaciji je apsurdna, u najmanju ruku – smiješna", stoji u priopćenju pod naslovom "Nema kafića do zidića!" koje potpisuje predsjednik Mladih hrvatskih liberala Splitsko-dalmatinske županije Hrvoje Garac.

"Represijom na mlade jedino što možete postići jest kontraefekt! Oduzmete li ovom narodu, ovim mladima, jedino u čemu mogu uživati, u svojim guštima i đirevima – sve ste im uzeli", istaknuto je u priopćenju.

Komentara 3

VO
vordag
14:17 16.10.2012.

Mladi HSLS-a ....pa kaj to postoji ?!!

JO
JoškoZG5
15:08 16.10.2012.

U potpunosti se slažem s mladima.. Šikaniraju ih sa svih strana.. Fakat nam država nije normalna

LI
liburnik
12:05 17.10.2012.

Ma treba stati na rep dućanima koji prodaju alkohol mladima. Nemaju oni novaca za opijanje po kafićima pa se zato kupuje jeftiniji alkohol po dućanima za noćna opijanja na otvorenome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije