Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pomozimo Gunji'

Mladi filmaši uspjeli spasiti najvrijednije iz studija u poplavljenoj Gunji

poplava Gunja
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
21.05.2014.
u 22:47

Sve što se događa, neumorno bilježi kamerom jer zna da će to biti povijesno vrijedan materijal koji svjedoči o naporima mještana Posavskih Podgajaca da od poplave obrane svoje domove

Josipa Krunića, utemeljitelja i voditelja Studija kreativnih ideja koji desetljećima djeluje u Gunji, susreli smo danas u Posavskim Podgajcima, njegovu rodnom mjesto kojemu prijeti opasnost da doživi sudbinu Gunje pa stanovnici, vojnici i gosti iz drugih mjesta užurbano pune vreće s pijeskom i grade nasipe kako bi vodu koja dolazi iz smjera Rajeva Sela preusmjerili prema obližnjim spačvanskim šumama.

Sve što se događa, neumorno bilježi kamerom jer zna da će to biti povijesno vrijedan materijal koji svjedoči o naporima mještana Posavskih Podgajaca da od poplave obrane svoje domove. Neki od današnjih istaknutih hrvatskim filmaša, montažera, režisera i producenata, odrasli su u Gunji, u Krunićevom "inkubatoru" mladih filmaša, a poslije se školovali na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

- Uspjeli smo iz našeg studija u školi u Gunji u posljednji čas iznijeti najvrjedniju tehniku i opremu. U subotu sam već otišao iz škole jer su rekli da idemo jer dolazi voda, ipak sam se vratio s nekoliko polaznika našeg studija i uspjeli smo iznijeti ono što je najvrjednije. Škola i naš studio su potpuno poplavljeni, cijelo prizemlje škole je pod vodom, uništeni su knjižnica. Naši bivši polaznici koji su prve vještine o filmu dobivali tu u Gunji, pripremaju spot "Pomozimo Gunji" kojim žele pozornost javnosti skrenuti na nesreću koju je doživjela Gunja - ponosno kaže Josip Krunić.

>> UŽIVO Dosad evakuirano 11.000 ljudi. Policija i vojska strogo kontroliraju ulaz u poplavljena područja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije