Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filatelija

Mladi filatelisti istinski su ambasadori Hrvatske u svijetu

filatelija (1)
privatni arhiv
28.11.2012.
u 10:37

Nakon dosadašnjih šest škola održanih u Trakošćanu, domaćin mladim filatelistima bila je varaždinska Elektrostrojarska škola

 Stotinu i dvadeset učenika iz osnovnih škola u Bednji, Višnjici, Kamenici, Klenovniku, Lepoglavi, iz Elektrostojarske škole i VII. osnovne škole Varaždin, kojima su se pridružili i predstavnici Škole izvrsnosti hrvatskoga jezika, sudjelovali su u radu 7. škole mladih filatelista. Svečanost otvaranja priređeno je u velikoj dvorani Elektrostrojarske škole u Varaždinu, gdje su se su okupljenima obratili njen ravnatelj Igor Kos te Mirko Bistrović, načelnik općine Bednje koja je tijekom prošlih šest godina postala centar okupljanja filatelističke mladeži Hrvatske.

- Prošlih godina sve škole održane su u Trakošćanu i to na nacionalnoj razini, a u njima se okupljala mladež iz cijele Hrvatske, pa čak i iz zemalja zajednice Alpe-Adria, a u zadnjoj školi okupilo se čak 230 mladih iz zemlje i inozemstva – podsjetio je Bistrović.

Zbog financijskih razloga ovogodišnje okupljanje bilo je skromnije. U ime pokrovitelja, sudionicima su se obratili i predsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza Mladen Vilfan i predstavnica HP-a Suzana Ptiček, a Školu filatelije otvorio je varaždinski dožupan Milan Pavleković. naglasivši da svojim uspjesima na međunarodnim izložbama mladi filatelisti istinski ambasadori Hrvatske u svijetu. Upućene su zahvale dr. Mariji Kolačko i mladim filatelistima Dinu i Luki Muriću koji su svih prošlih godina predano radili na okupljanju i animiranju mladih, njihovoj obuci i sudjelovanju na raznim nacionalnim i međunarodnim filatelističkim izložbama.

  U radnom dijelu održana su tematska predavanja za sve sudionike škole, a potom i radionice za početnike i napredne filateliste. Škola je završila postavljanjem izloška „Poštanska marka – identitet sjeverozapadne Hrvatske“, predstavljanjem prigodnog žiga i omotnice, programom u izvođenju glazbenog sastava Elektrostrojarske škole i podjelom zahvalnica. Bio je to još jedan uspješni regionalni kulturni happening kojim su organizatori – Klub mladih filatelista Trakošćan i Elektrostrojarska škola - na djelu pokazali kako se mladi mogu korisno i animirati na multidisciplinarnim filatelističkim temama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije