Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT 'SHIP ACTIVELY'

Mladi Brođani i njihovi vršnjaci iz Finske na zajedničkoj edukaciji

Slavonski Brod, mladi,studenti
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
25.08.2014.
u 23:42

Članove "Academica" i njihove goste iz Finske danas je u Gradskoj upravi primio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić i predsjednica Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda Vesna Zlatarević

Slavonskobrodska Udruga akademskih građana i studenata "Academico" u sklopu projekta "Ship Actively" projektni je partner s "Vantaan Kaupunki" centrom mladih iz grada Vantaa u Finskoj.

Njihovih deset predstavnika, točnije osam mladih i dva voditelja ovih dana borave u Slavonskom Brodu gdje s mladim Brođanima razmjenjuju iskustva te sudjeluju na višednevnom druženju i neformalnim edukacijskim radionicama o programu "Erasmus Plus", "Youthpass" certifikatima te "No Hate Speech" projektu, kod nas poznatijem pod nazivom "Dislajkaj mržnju".

Suradnja mladih Finaca i Brođana rezultat je potprojekta pod nazivom "Aktivno mladi" kojeg Academico provodi u suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda već treću godinu za redom, a riječ je o razmjeni mladih od 15 do 19 godina.

- Cilj edukacija je osnaživanje mladih i njihove uloge u društvu, a sve radionice vezane su uz vrijednosti koje im program "Erasmus plus" pruža. Boravkom u Slavonskom Brodu mladi iz Finske izuzetno su zadovoljni. Došli su nam pokazati što to Finci  čine u radu s mladima, jer njihov centar ima dugogodišnja iskustva, a mi ćemo im pokazati kako je ovdje lijepo i da uistinu znamo surađivati. Nadam se da je ovo i put ka daljnjoj uspješnoj suradnji s "Vantaan Kaupunki" centrom iz Vantaa i u drugim projektima. Sve aktivnosti odvijaju se na području grada Broda. Radionice su u Centru mladih, a vanjske aktivnosti na Gradskim bazenima, jezeru Petnja, Pljuskari i Sportsko-rekreacijskom centru Poloj - kaže Igor Nikičić dopredsjednik udruge "Academico" i projektni koordinator.

Članove "Academica" i njihove goste iz Finske danas je u Gradskoj upravi primio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić i predsjednica Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda Vesna Zlatarević.

>>Za debatu se pripremaju uz The Economist, a temu saznaju 15 minuta ranije

>>Nekad su Hrvati bili fizički radnici, danas su studenti ili liječnici i inženjeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije