Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaš glas

Mladi bi barem pet godina trebali raditi u inozemstvu

Đuro Božanović
Foto: Vedran Balen
1/2
18.11.2014.
u 17:20

Uspješni brodski poduzetnik koji je na radu u Njemačkoj postao direktor tvrdi da je hrvatsko tržište zatvoreno za mlade i uporne ljude koji nešto znaju o svom poslu

Iz revolta prema nelogičnim zakonskim odredbama, pogodovanju stranim korporacijama i administrativnim zaprekama, mladi brodski poduzetnik Đuro Božanović (29) prije četiri je godine iz Hrvatske otišao u Njemačku. Ubrzo je postao direktor tvrtke IMR Hamburg, koja se bavi montažom energetskih i industrijskih postrojenja, za jugoistočnu Europu. Zahvaljujući njegovim idejama, IMR je počeo širiti poslovanje, pa tako danas grade ratno brodovlje i petrokemijska postrojenja u Njemačkoj i Nizozemskoj, termoelektrane u Južnoj Africi i Poljskoj, a nedavno su se proširili i na arapsko tržište.

– Dok sam radio u Hrvatskoj, godišnje sam prelazio po 200 tisuća kilometara kako bih naplatio svoja potraživanja. Istodobno, svi važniji poslovi na kapitalnim investicijama u energetici dodjeljivani su inozemnim tvrtkama – kaže Božanović. Na upit što može preporučiti drugim mladim poduzetnicima u Hrvatskoj, kaže kako bi on najviše volio da svi ostanu u domovini, ali kako iz vlastitog iskustva zna da bi im ipak bolje bilo da se barem na četiri ili pet godina otisnu u inozemstvo. Za razliku od zemalja Zapadne Europe, sustav za poduzetnike kod nas je, prema njegovim riječima, nepravilno postavljen.

– Ne mogu se jednako tretirati velike korporacije koje već imaju razvijen biznis i zarađuju milijune i mali obrtnici i proizvođači kojima su poticajna sredstva uistinu dobar vjetar u leđa da još više doprinesu Hrvatskoj. Nažalost, naše je tržište zatvoreno za mlade i uporne ljude koji nešto znaju o svom poslu – zaključio je Božanović.

>> VAŠ GLAS Zaustavite berače smilja ili ćemo ih mi zaustaviti

>> VAŠ GLAS Neka nam država plati, a onda ganja naše dužnike

Komentara 12

ZE
zeusone
21:07 18.11.2014.

http://duznici.porezna-uprava.hr/po/3012/1.html

ZE
zeusone
21:07 18.11.2014.

a sta je sa vasom firmom gundinci montaza koja je na listi poreznih duznika,a i ostali ste duzni radnicima po par tisuca eura,

NJ
Njabić
22:13 18.11.2014.

4.720.930,45 Kn duga državi, jeli to sinonim za "revolt" hahah... ne nasjedajte na ove gluposti... a i njegov potrčko, iliti takozvani direktor u hrvatskoj se bavi mutnim radnjama... navodno onaj tko hoće za njemačku raditi mora dati 2€ njemu, ako želi ići... Svemu dođe kraj dečki moji, samo švabo vas neće poštedjeti i pustiti vas sa dugom kao u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije