Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO

Mladen Barišić zatražio razgovor s USKOK-om

Mladen Barišić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
20.09.2010.
u 22:00

Postavši redoviti ”gost” u USKOK-u, Ivan Mravak tereti Sanadera i tri sadašnja ministra. Razgovor s USKOK-om preko svog odvjetnika zatražio je i Mladen Barišić.

Detaljno iznoseći svoju obranu pred istražiteljima USKOK-a, Ivan Mravak, bivši predsjednik uprave HEP-a, uhićen u svibnju zbog afere u vezi s jeftinom preprodajom struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, neslužbeno doznajemo, progovorio je o svim akterima inkriminiranih radnji koje mu se stavljaju na teret. U svojim je iskazima, doznajemo, objasnio ulogu bivšeg premijera Ive Sanadera kao glavnog nalogodavca, ali je dotaknuo i “aktivnosti” koje su prema njegovim napucima također odrađivala trojica ministara, još uvijek članovi aktualne Vlade, kao i neki od njezinih bivših kadrova, poput Damira Polančeca.

Zaokret u obrani

Na zaokret u obrani, doznajemo, bivši se šef HEP-a odlučio shvativši da će biti jedini krivac za sve afere koje su se u vrijeme njegova petogodišnjeg mandata nakupile u toj državnoj tvrtki. Spoznavši tu činjenicu, koja se od njegova uhićenja provlačila kroza spis, Mravak je odlučio olakšati savjest te svoje spoznaje podijeliti s istražiteljima. U USKOK-u je zbog toga na ispitivanju, neslužbeno doznajemo, postao već redovit klijent, a koliko će još potrajati iznošenje njegove obrane, teško se može procijeniti. Neslužbeno doznajemo da, pretresajući sve inkriminirane radnje koje mu se stavljaju na teret, ni jednom riječju nije spomenuo bilo kakvu povezanost aktualne premijerke Jadranke Kosor sa svime spomenutim, pa, prema tome, ispada da ona nije bila uključena u odluke Vlade Ive Sanadera koje su kasnije, naknadno se otkrilo, nakon njegova odlaska iz politike, nanijele goleme štete državnoj blagajni.

Prema nekim procjenama, preko poslovanja marketinške agencije Fimi Medija, vlasnice Nevenke Jurak, bliske prijateljice Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a, koja je sklapala izdašne poslove s državnim tvrtkama, nastala je šteta od oko 180 milijuna kuna.

USKOK je još u svibnju obavijestio Barišića da je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje u protupravno posredovanje. No, bivši rizničar HDZ-a još nije saslušan u Gajevoj, pa je zbog toga njegov odvjetnik Ante Madunić pismeno zatražio od USKOK-a da se sasluša njegov klijent.

– Točno je da sam takvo pismo uputio Dinku Cvitanu, ravnatelju USKOK-a, a o svemu obavijestio i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Tražimo da se moj klijent očituje ili kao osumnjičenik ili u svojstvu građanina – objasnio je odvjetnik Ante Madunić.

Barišić želi razjasniti razlog održavanja čuvenog sastanka u Vladi 7. travnja 2007.

Neslužbeno doznajemo da Barišić želi razjasniti razlog održavanja i sadržaj čuvenog sastanka u Vladi 7. travnja 2007. godine. Krugovi Barišićevih prijatelja tvrde pak da medijske interpretacije tog sastanka, zbog čega padaju teške optužbe na Barišićev račun, dolaze od Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika Sanaderove Vlade, nazočnog tom sastanku.

”To su bedastoće”

– U apsolutnom sam šoku! To su bedastoće! Kakve bih veze imao s Barišićem? Nisam u životu radio s Fimi Medijom. Nevenku Jurak sreo sam samo jednom na otvaranju autoceste – kazao je Maček.

Komentara 72

KU
kukuriku
22:08 20.09.2010.

..eko i Senka-manekenka je bila u frizerskom salonu...-:)

KU
kumajanja
22:14 20.09.2010.

Kosorice,HAPSI sve kriminalce negledajuc tko pripada HDZeu a tko SDPeu. Samo tako ces imati sansu dugo vladati .,

OB
-obrisani-
09:40 21.09.2010.

. ...Došla im voda do grla i g+vna isplivala na površinu.... . ..doduše ne još sva, . ali bit će, bit će.. . ...a i ...JOCI ..se više neće isplatit puštat vodu za svim sranjima koja hadezeovci rade. i kojee su radili.... . ...he he he he .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije