Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladen Barišić: O sastanku u Vladi ne znam ništa! Uskok me nije ispitao

"Vlada me postavila na mjesto ravnatelja Carinske uprave te ću i ubuduće poštovati svaku njezinu odluku", tvrdi Mladen Barišić, još aktualni direktor Carine.
01. veljače 2010. u 19:35 4 komentara 5 prikaza
\'mladen barisic, snimio: nacional\'

Mladena Barišića, još aktualnog ravnatelja Carinske uprave, kako neslužbeno doznajemo, Uskok tereti prema članku 337. i 343 Kaznenog zakona, odnosno za zloporabu položaja i ovlasti.

Za razliku od Nevenke Jurak, Mladen Barišić se katkad novinarima i javi na telefon, ali kao i ona, na pitanja isključivo odgovara mailom. Tvrdi kako je upozoren da ne daje odgovore uime HDZ-a i Carinske uprave s obzirom na to da i stranka i Carina imaju svoje glasnogovornike.

Jedino što nam je Barišić htio uživo reći jest to da mu nije jasno zašto ga se dovodi u kontekst priče o izvlačenju novca iz državnih tvrtki i namještanju poslova Fimi-Mediji.

Jeste li dosad pozvani na razgovor u policiju, Uskok ili DORH zbog sumnje u pogodovanje Fimi-Mediji, odnosno preporuke direktorima državnih tvrtki da posluju s tom tvrtkom?
- Ne.

Jesu li točni navodi da ste s bivšim premijerom Sanaderom pozvali direktore javnih poduzeća na sastanak i poručili im da bi tvrtke kojima upravljaju trebale surađivati s Fimi-Medijom?
- Riječ je o netočnoj tvrdnji jer spominjete sastanak o kojem ne znam ništa.

Očekujete li smjenu s mjesta ravnatelja Carinske uprave, odnosno hoćete li sami podnijeti ostavku s obzirom na sva događanja oko Fimi-Medije?
- Na dužnosničko mjesto državnog tajnika, ravnatelja Carinske uprave imenovala me Vlada Republike Hrvatske te ću svaku Vladinu odluku i ubuduće poštovati.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • crodal:

    Oprostite htio sam reci da Hrvatsku pljackaju na sve moguce nacine. Hvala ljepo

  • -obrisani-:

    Rukomet kakav vi Hrvateki igrate nije nikakav rukomet Mi EU@Slovenci igramo pravi rukomet Živio EU@slovenski rukometni vitez Pajović vitez Pajović je naš ponos i dika –EU@slovenska slika Naša rukometna tehnika i ponos je „PRST u OKO“ Živio „Prst u OKO“ ... prikaži još! u OKO“ PONAVLJAM: Malo nas je al smo pogani , joleeeiiiiiii.

  • -obrisani-:

    A sto je s onim \"nitko nije kriv\" dok mu se pravomocnom sudskom presudom dokaze da je kriv ?