Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila srebrnu medalju

Mlada Hrvatica Karla ovim je genijalnim izumom oduševila Amerikance

Karla Draženović
Foto: Cityportal.hr
13.04.2017.
u 00:02

Njezin izum kojeg je kreirala s Franom Gamulinom drugi je najbolji rad u konkurenciji od 700 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Karla Draženović (18) iz Donje Lomnice za svoj izum ‘senzor korozije‘ dobila je srebrnu medalju Američke međunarodne olimpijade u Oswegu, sveučilišnom gradu savezne države New York, piše Cityportal

Njezin izum kojeg je kreirala s Franom Gamulinom drugi je najbolji rad u konkurenciji od 700 natjecatelja iz cijelog svijeta. Karla je maturantica zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga i članica je KUD-a Nova zora u kojem svira tamburicu. Stipendistica je Grada Velike Gorice, a ponudu za stipendiju je zahvaljujući izumu dobila i u Americi.

- Senzor korozije kojeg sam osmislila s Franom detektira uvjete koji bi doveli do korozije, čime se korozija može spriječiti - kazala je Karla, ističući kako bi njezin izum najkorisniji bio na mostovima i svim metalnim konstrukcijama.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>'Pametni tuševi' iz Osijeka postali hit u cijeloj regiji

>>Što predlaže jedan od najinovativnijih učitelja u Hrvatskoj, ali i svijetu

Ključne riječi

Komentara 3

BU
buderim
00:33 13.04.2017.

Bravo, Karla!

Avatar __MAX__
__MAX__
01:31 13.04.2017.

Ako je to istina ova mala bi mogla zaraditi ne milijune vec milijarde. Zastiti patent I contaktiraj sponzore. Djelomicno radim sa korozijom i mnoge kompanije bi platile masu novca za nesto sto bi predvidjelo I ocjenilo koroziju.

JO
jozomali
08:16 13.04.2017.

bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije